TE GAST IN India: win een boek

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
TEGASTININDIA
TEGASTININDIA
In India vinden er grote veranderingen plaats als gevolg van de snelle economische groei. Vooral jongeren en stedelingen omarmen de moderne westerse invloeden. Maar wat betekent deze ontwikkeling voor de religieuze en culturele tradities? In de vernieuwde uitgave TE GAST IN India lees je wat Indiërs vandaag de dag beweegt. Puur op reis geeft drie exemplaren weg!


Pragmatische religie

In India kom je oog in oog te staan met het hindoeïsme en zijn grote verscheidenheid aan goden. Het hindoeïsme blijkt een pragmatische, flexibele religie. In de loop van duizenden jaren heeft het talloze elementen in zich opgenomen en zo de tand des tijd weten te doorstaan. Ook de betekenis van het kastenstelsel is door de eeuwen heen behoorlijk veranderd. Dat geldt ook voor het hindoefeest Diwali. Hoewel miljoenen Indiërs nog altijd de traditionele olielampjes aansteken, vinden velen dat de commercialisering het feest heeft overgenomen.
 
Westerse invloeden
In de steden zijn de moderne, westerse invloeden zichtbaar in de vorm van trendy cafés en luxe winkelcentra. Met de toegenomen welvaart gaan elke jaar meer Indiërs op vakantie in eigen land. Velen verkiezen een strandvakantie boven een pelgrimage. Ook een tijgersafari in een van de Nationale Parken staat inmiddels hoog op het verlanglijstje. En een dagje met de kinderen naar het pretpark wordt bij voorkeur afgesloten met een bezoek aan McDonald’s. Lees erover in de nieuwste editie van TE GAST IN India. 

Win een TE GAST IN India

Puur op reis geeft drie exemplaren weg van de nieuwe TE GAST IN India. Wat moet je daarvoor doen?
  • Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste prijsvragen. Bovendien verhoog je je kans op het winnen van een boek. 
  • Geef antwoord op de volgende vragen:

A. Met wie is Brigitte Ars, samenstelster van TE GAST IN India, getrouwd?
B. Wat is de hoogst beklimbare toren uit de Puur op reis Toren top 11?

Stuur een email met de goede antwoorden, voorzien van naam en adres, naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De prijsvraag is gesloten en de prijswinnaars zijn bekend

Moniek Vonk uit Middelburg
Nell van Vliet uit Huizen

G. Verrier uit Rotterdam

Demoversie bekijken?
Op zoek naar een reis naar India?

TE GAST IN India, 12e druk 2011, bevat 80 pagina's en is voor € 8,95 te koop in Nederland en Vlaanderen bij de gespecialiseerde (reis)boekhandels en via www.tegastin.nl.
ISBN 978 94 6016 0004. Auteurs: Brigitte Ars, Dana van Breukelen, Selma Kers, Mieke Kuiters, Mark Lieffers, Johannes Odé en Maarten Olthof. 

5 tips voor een succesvolle winterwandeling

5 tips voor een succesvolle winterwandeling

Winterwandelen groeit aan populariteit, zeker nu skigebieden meer en meer winterwandelroutes uitzetten. Dit met het doel je even weg te voeren van de drukke pistes. Zo kun je genieten van de rust en de stilte van een winters natuurlandschap, terwijl de sneeuw zachtjes onder je voeten knarst. Met deze tips maak je van een winterwandeling een succes.

Lees verder

Tips voor een kampeervakantie

Tips voor een kampeervakantie

Nederlanders zijn gek op kamperen en elk jaar trekken er weer veel mensen met tent, vouwwagen, caravan of camper de wijde wereld in voor het vrije vakantiegevoel. Lekker in de buitenlucht, op één plek, of juist rondtrekken. De een is gelukkig in een simpel tentje, de ander kiest voor een kant-en-klare accommodatie op een camping

Lees verder

Werelderfgoed in Kroatië

Werelderfgoed in Kroatië

Kroatië is bij veel Nederlanders populair als vakantieland. Je vindt er een schat aan mooie stranden, prachtige natuur en sfeervolle dorpen en steden. Maar wist je dat je in Kroatië ook een schat aan Werelderfgoed vindt? Niet zo vreemd met al die verschillende volkeren en culturen die in Kroatië hun sporen achtergelaten hebben.

Lees verder

Grenzeloos kuren bij onze oosterburen

Grenzeloos kuren bij onze oosterburen

Bronnen, baden, zuivere lucht. Duitsland is voor velen nog altijd het kuurland bij uitstek. Maar wat kun je nu precies waar doen? Puur op reis zet de soorten kuren en kuuroorden op een rij en doet een aantal reissuggesties in Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen, Rheinland-Pfalz, Hessen, Saarland en Baden-Württemberg. Alle accommodaties in deze westelijke deelstaten liggen op een redelijke reisafstand van Nederland en België. Uiteraard zijn er in Duitsland nog veel meer mogelijkheden, maar daarvoor moet je dan wel meer tijd willen en kunnen uittrekken om grenzeloos te kunnen kuren.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs en krijg de wereld aan je voeten!

Win kaarten voor de Vakantiebeurs en krijg de wereld aan je voeten!

Wil je in een dag de wereld rond? Kom dan van 10 tot en met 13 januari naar de Vakantiebeurs in Utrecht. De hele dag ligt de wereld aan je voeten en kun je nieuwe landen en culturen ontdekken en je laten inspireren voor je volgende vakantie. Nieuwe landen dit jaar zijn onder andere Libanon, Georgië en het emiraat Ras al Khaimah. Wil je alles ontdekken? Doe dan mee met onze actie en win gratis entreekaarten voor de Vakantiebeurs.

Lees verder

6 Tips voor meer rust en kalmte

6 Tips voor meer rust en kalmte

Druk, druk druk... veel tijd voor iedereen en alles en zo weinig tijd voor jezelf. En toch is het belangrijk om tijd vrij te maken om even te kunnen ontspannen. Maar dat is moeilijk. We weten niet altijd wat we moeten doen en gaan gestresst op zoek naar tijd voor onszelf. Maar hoe vind je die tijd? We kunnen daar best een beetje hulp bij gebruiken.

Lees verder