TE GAST IN India: win een boek

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
TEGASTININDIA
TEGASTININDIA
In India vinden er grote veranderingen plaats als gevolg van de snelle economische groei. Vooral jongeren en stedelingen omarmen de moderne westerse invloeden. Maar wat betekent deze ontwikkeling voor de religieuze en culturele tradities? In de vernieuwde uitgave TE GAST IN India lees je wat Indiërs vandaag de dag beweegt. Puur op reis geeft drie exemplaren weg!


Pragmatische religie

In India kom je oog in oog te staan met het hindoeïsme en zijn grote verscheidenheid aan goden. Het hindoeïsme blijkt een pragmatische, flexibele religie. In de loop van duizenden jaren heeft het talloze elementen in zich opgenomen en zo de tand des tijd weten te doorstaan. Ook de betekenis van het kastenstelsel is door de eeuwen heen behoorlijk veranderd. Dat geldt ook voor het hindoefeest Diwali. Hoewel miljoenen Indiërs nog altijd de traditionele olielampjes aansteken, vinden velen dat de commercialisering het feest heeft overgenomen.
 
Westerse invloeden
In de steden zijn de moderne, westerse invloeden zichtbaar in de vorm van trendy cafés en luxe winkelcentra. Met de toegenomen welvaart gaan elke jaar meer Indiërs op vakantie in eigen land. Velen verkiezen een strandvakantie boven een pelgrimage. Ook een tijgersafari in een van de Nationale Parken staat inmiddels hoog op het verlanglijstje. En een dagje met de kinderen naar het pretpark wordt bij voorkeur afgesloten met een bezoek aan McDonald’s. Lees erover in de nieuwste editie van TE GAST IN India. 

Win een TE GAST IN India

Puur op reis geeft drie exemplaren weg van de nieuwe TE GAST IN India. Wat moet je daarvoor doen?
  • Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste prijsvragen. Bovendien verhoog je je kans op het winnen van een boek. 
  • Geef antwoord op de volgende vragen:

A. Met wie is Brigitte Ars, samenstelster van TE GAST IN India, getrouwd?
B. Wat is de hoogst beklimbare toren uit de Puur op reis Toren top 11?

Stuur een email met de goede antwoorden, voorzien van naam en adres, naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De prijsvraag is gesloten en de prijswinnaars zijn bekend

Moniek Vonk uit Middelburg
Nell van Vliet uit Huizen

G. Verrier uit Rotterdam

Demoversie bekijken?
Op zoek naar een reis naar India?

TE GAST IN India, 12e druk 2011, bevat 80 pagina's en is voor € 8,95 te koop in Nederland en Vlaanderen bij de gespecialiseerde (reis)boekhandels en via www.tegastin.nl.
ISBN 978 94 6016 0004. Auteurs: Brigitte Ars, Dana van Breukelen, Selma Kers, Mieke Kuiters, Mark Lieffers, Johannes Odé en Maarten Olthof. 

Kunst10Daagse op Ecodorp Bergen

Kunst10Daagse op Ecodorp Bergen

Onder het thema ‘Verlichting’ biedt het Ecodorp Bergen dit jaar ruimte aan kunstenaars om zich te presenteren tijdens de Kunst10Daagse. De groepsexposities zijn van 20 tot en met 28 oktober dagelijks te zien van 11 tot 17 uur op het terrein aan de Groeneweg 14 in Bergen (Noord-Holland).

Lees verder

Lekker lang weg: lees de tips en bereid je voor

Lekker lang weg: lees de tips en bereid je voor

Heerlijk een paar maanden met de camper op pad of een lange rondreis maken. Eindelijk heb je tijd om die plannen werkelijkheid te laten worden. Hoe bereid je je voor op een langere afwezigheid?

Lees verder

De vele kanten van Utrecht

De vele kanten van Utrecht

Utrecht: stad van Dick Bruna en zijn nijntje, de Domtoren, het Rietveld Schröderhuis, Museum Speelklok, winkelcentrum Hoog Catharijne. Maar ook van studentencafés, restaurants in werfkelders, evenementen, wandelingen, boottochtjes over de grachten, sport. De vierde stad van Nederland kan zich in alles meten met de grote drie: Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Lees verder

Wellness Duitsland: voedsel voor lichaam en geest

Wellness Duitsland: voedsel voor lichaam en geest

Ontdek jezelf weer helemaal tijdens je wellnessbreak in Duitsland. Ervaar wie je bent en laat lichaam, geest en ziel verwennen. Wellness is zoveel meer dan een massage of een behandeling. Om je helemaal 'wel' te voelen heb je ook een actieve en gezonde lifestyle nodig. Met meer bewegen en licht en lekker eten.

Lees verder

7 Tips om langer een vakantiegevoel te houden

7 Tips om langer een vakantiegevoel te houden

Uit een enquete van VakantieDiscounter onder tweeduizend mensen blijkt dat we de zomervakantie gemiddeld waarderen met een 8,4. Een heerlijk vakantiegevoel dus, maar helaas blijkt dat prettige gevoel al na 3 dagen thuis weer te zijn verdwenen. Kun je dat gevoel een beetje rekken? We geven 7 tips.

Lees verder

Mooie magische plekken in Nederland

Mooie magische plekken in Nederland

Er is een reden dat zoveel buitenlandse toeristen jaarlijks naar Nederland komen. Natuurlijk staan de steden Amsterdam en Rotterdam hoog in de bezoek-top-tien, maar er zijn nog veel meer mooie en magische plekken te vinden in ons eigen land. Skyscanner zette er al eens tien op een rijtje, Puur op reis vulde deze lijst aan en we nodigen jullie uit om je eigen favoriete, magische plek aan de lijst toe te voegen.

Lees verder