TE GAST IN India: win een boek

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
TEGASTININDIA
TEGASTININDIA
In India vinden er grote veranderingen plaats als gevolg van de snelle economische groei. Vooral jongeren en stedelingen omarmen de moderne westerse invloeden. Maar wat betekent deze ontwikkeling voor de religieuze en culturele tradities? In de vernieuwde uitgave TE GAST IN India lees je wat Indiërs vandaag de dag beweegt. Puur op reis geeft drie exemplaren weg!


Pragmatische religie

In India kom je oog in oog te staan met het hindoeïsme en zijn grote verscheidenheid aan goden. Het hindoeïsme blijkt een pragmatische, flexibele religie. In de loop van duizenden jaren heeft het talloze elementen in zich opgenomen en zo de tand des tijd weten te doorstaan. Ook de betekenis van het kastenstelsel is door de eeuwen heen behoorlijk veranderd. Dat geldt ook voor het hindoefeest Diwali. Hoewel miljoenen Indiërs nog altijd de traditionele olielampjes aansteken, vinden velen dat de commercialisering het feest heeft overgenomen.
 
Westerse invloeden
In de steden zijn de moderne, westerse invloeden zichtbaar in de vorm van trendy cafés en luxe winkelcentra. Met de toegenomen welvaart gaan elke jaar meer Indiërs op vakantie in eigen land. Velen verkiezen een strandvakantie boven een pelgrimage. Ook een tijgersafari in een van de Nationale Parken staat inmiddels hoog op het verlanglijstje. En een dagje met de kinderen naar het pretpark wordt bij voorkeur afgesloten met een bezoek aan McDonald’s. Lees erover in de nieuwste editie van TE GAST IN India. 

Win een TE GAST IN India

Puur op reis geeft drie exemplaren weg van de nieuwe TE GAST IN India. Wat moet je daarvoor doen?
  • Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste prijsvragen. Bovendien verhoog je je kans op het winnen van een boek. 
  • Geef antwoord op de volgende vragen:

A. Met wie is Brigitte Ars, samenstelster van TE GAST IN India, getrouwd?
B. Wat is de hoogst beklimbare toren uit de Puur op reis Toren top 11?

Stuur een email met de goede antwoorden, voorzien van naam en adres, naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De prijsvraag is gesloten en de prijswinnaars zijn bekend

Moniek Vonk uit Middelburg
Nell van Vliet uit Huizen

G. Verrier uit Rotterdam

Demoversie bekijken?
Op zoek naar een reis naar India?

TE GAST IN India, 12e druk 2011, bevat 80 pagina's en is voor € 8,95 te koop in Nederland en Vlaanderen bij de gespecialiseerde (reis)boekhandels en via www.tegastin.nl.
ISBN 978 94 6016 0004. Auteurs: Brigitte Ars, Dana van Breukelen, Selma Kers, Mieke Kuiters, Mark Lieffers, Johannes Odé en Maarten Olthof. 

Ook 's zomers is er in Noord-Scandinavië veel te doen

Ook 's zomers is er in Noord-Scandinavië veel te doen

Noord-Scandinavië staat bekend om zijn wilde bossen, ruige heuvellandschap en bijzondere flora en fauna, met name in de winter. Maar wat veel mensen niet weten is dat je er ook in de zomer als reiziger veel kunt doen en beleven! In dit blog kom je meer te weten over activiteiten die je er in de zomermaanden kunt doen. Activiteiten om nooit meer te vergeten.

Lees verder

In de klauwen van moedertje Praag

In de klauwen van moedertje Praag

Op de vraag 'welke stad is jouw favoriet', die we onlangs op Facebook stelden, kregen we veel reacties. Uit al die favoriete steden gaan we een 'Puur top tien' samenstellen. Een van de steden die zeker in dit lijstje komt is Praag, door een aantal lezers getipt. Ook door Paul Wennekes. Hij schreef dit artikel waarin hij uitlegt waarom deze stad zo'n indruk op hem heeft gemaakt. We horen nog steeds graag wat jouw favoriete stad is. En wat je van de keuze van Paul vindt.

Lees verder

Top vijf leukste evenementen in Australië

Top vijf leukste evenementen in Australië

Naast de prachtige natuur, het heerlijke weer, de bruisende steden en de desolate out-back heeft Australië nog veel meer in petto voor de avontuurlijke bezoekers. Grote festivals en evenementen kunnen een prachtige manier zijn om de lokale bevolking en cultuur te leren kennen. De vaak zeer feestelijke setting op een bijzondere locatie zorgt er bovendien voor dat je de mooiste evenementen niet snel zult vergeten! In dit artikel lees je meer over vijf van de leukste evenementen in Australië.

Lees verder

Zon in je gezicht, wind in je haar: win een voucher voor een huurauto van Sunny Cars

Zon in je gezicht, wind in je haar: win een voucher voor een huurauto van Sunny Cars

Wie kent het niet: je bij de verhuurmaatschappij je huurauto ophalen en de baliemedewerker schotelt je allerlei opties en mogelijkheden voor. Moet je die extra verzekering nou nemen? Hoe zit dat met je eigen risico? En wat te denken van de afleveringskosten? Met een huurauto van Sunny Cars hoef je je nergens druk om te maken. Dus eigenlijk: inpakken en wegwezen... op pad met de zon in je gezicht en de wind in je haren.

Lees verder

Voordelig naar Canada

Voordelig naar Canada

Air Transat , de grootste vakantieluchtvaartmaatschappij van Canada, lanceert een Spring Sale met zeer voordelige tarieven naar hun bestemmingen in Canada. Het gaat hierbij om vertrek vanuit Amsterdam naar Toronto, Calgary, Vancouver en Montreal (via een overstap). Let op: boeken moet voor 30 april.

Lees verder

Populairste autovakantielanden; welke zijn dat?

Populairste autovakantielanden; welke zijn dat?

Met de auto op vakantie zorgt gegarandeerd een onvergetelijke reis. Je bent vrij om te gaan en staan waar je wilt en hebt veel mogelijkheden. Je bent niet afhankelijk van vertrektijden en kunt jouw vakantie helemaal zelf inrichten. Je kunt ook vaak net wat meer meenemen in de achterbak en zo zelfvoorzienend gaan kamperen. Welke landen zijn echt aan te raden voor autoreizen? In dit artikel lees je de top drie autovakantielanden.

Lees verder