TE GAST IN India: win een boek

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
TEGASTININDIA
TEGASTININDIA
In India vinden er grote veranderingen plaats als gevolg van de snelle economische groei. Vooral jongeren en stedelingen omarmen de moderne westerse invloeden. Maar wat betekent deze ontwikkeling voor de religieuze en culturele tradities? In de vernieuwde uitgave TE GAST IN India lees je wat Indiërs vandaag de dag beweegt. Puur op reis geeft drie exemplaren weg!


Pragmatische religie

In India kom je oog in oog te staan met het hindoeïsme en zijn grote verscheidenheid aan goden. Het hindoeïsme blijkt een pragmatische, flexibele religie. In de loop van duizenden jaren heeft het talloze elementen in zich opgenomen en zo de tand des tijd weten te doorstaan. Ook de betekenis van het kastenstelsel is door de eeuwen heen behoorlijk veranderd. Dat geldt ook voor het hindoefeest Diwali. Hoewel miljoenen Indiërs nog altijd de traditionele olielampjes aansteken, vinden velen dat de commercialisering het feest heeft overgenomen.
 
Westerse invloeden
In de steden zijn de moderne, westerse invloeden zichtbaar in de vorm van trendy cafés en luxe winkelcentra. Met de toegenomen welvaart gaan elke jaar meer Indiërs op vakantie in eigen land. Velen verkiezen een strandvakantie boven een pelgrimage. Ook een tijgersafari in een van de Nationale Parken staat inmiddels hoog op het verlanglijstje. En een dagje met de kinderen naar het pretpark wordt bij voorkeur afgesloten met een bezoek aan McDonald’s. Lees erover in de nieuwste editie van TE GAST IN India. 

Win een TE GAST IN India

Puur op reis geeft drie exemplaren weg van de nieuwe TE GAST IN India. Wat moet je daarvoor doen?
  • Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste prijsvragen. Bovendien verhoog je je kans op het winnen van een boek. 
  • Geef antwoord op de volgende vragen:

A. Met wie is Brigitte Ars, samenstelster van TE GAST IN India, getrouwd?
B. Wat is de hoogst beklimbare toren uit de Puur op reis Toren top 11?

Stuur een email met de goede antwoorden, voorzien van naam en adres, naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De prijsvraag is gesloten en de prijswinnaars zijn bekend

Moniek Vonk uit Middelburg
Nell van Vliet uit Huizen

G. Verrier uit Rotterdam

Demoversie bekijken?
Op zoek naar een reis naar India?

TE GAST IN India, 12e druk 2011, bevat 80 pagina's en is voor € 8,95 te koop in Nederland en Vlaanderen bij de gespecialiseerde (reis)boekhandels en via www.tegastin.nl.
ISBN 978 94 6016 0004. Auteurs: Brigitte Ars, Dana van Breukelen, Selma Kers, Mieke Kuiters, Mark Lieffers, Johannes Odé en Maarten Olthof. 

Mooie en 'lekkere' fietstochten in Duitsland

Mooie en 'lekkere' fietstochten in Duitsland

Of je nu kiest voor een e-bike, mountainbike of toerfiets, in Duitsland haal je je fietshart op langs interessante en afwisselende fietsroutes als de EmsRadweg, Neckartal-Radweg, RuhrtalRadweg en Weser-Radweg. Vanaf je zadel zie je prachtige natuur, kom je door leuke plaatsjes en fiets je langs rivieren zonder grote beklimmingen. Extra lekker: de regionale delicatessen langs de routes. De vier van de in totaal zeven fietsroutes werken samen onder de naam ‘De mooiste fietspaden langs rivieren in Duitsland’. De andere drie zijn de Elberadweg, Mosel-Radweg en de Rijnfietsroute.

Lees verder

Shortlease, het beste van twee werelden

Shortlease, het beste van twee werelden

In je droomauto op vakantie? Bijvoorbeeld met die nieuwe Duitse krachtpatser, die stevige Franse SUV of die aantrekkelijke Aziatische alleskunner? Die mogelijkheid is dichterbij dan je denkt. De oplossing heet shortlease, waarin de voordelen van een standaard leasecontract (gunstige tarieven) worden gecombineerd met die van een huurovereenkomst (flexibiliteit).

Lees verder

Worden wellnessbehandelingen betaald door zorgverzekeraar?

Worden wellnessbehandelingen betaald door zorgverzekeraar?

Een wellnessbehandeling kan vele positieve effecten op je gezondheid hebben. Daarom worden dan ook steeds meer wellnessbehandelingen vergoed door zorgverzekeraars. Aan de meeste van deze vergoedingen zijn strikte voorwaarden verbonden. Het is daarom van groot belang dat je je hier eerst goed in verdiept. Je eigen zorgverzekering vergelijken en kijken naar alternatieve verzekeringen is hierbij de eerste stap.

Lees verder

Keukenhof zet de bloemetjes weer buiten

Keukenhof zet de bloemetjes weer buiten

Op 22 maart opent Keukenhof voor de negenenzestigste maal haar poorten. Acht weken later, bij de sluiting op 13 mei 2018, zullen meer dan 1 miljoen bezoekers uit alle delen van de wereld de bloemententoonstelling hebben bezocht. Keukenhof levert daarmee een grote bijdrage aan de toeristische- en de bloemensector in Nederland.

Lees verder

Win hippe geitenwollen sokken... die niet kriebelen!

Win hippe geitenwollen sokken... die niet kriebelen!

Geitenwollensokken; het heeft misschien niet direct een heel trendy imago, maar het Nederlandse merk SOXS bewijst het tegendeel. Deze heerlijk warme, ademende en zachte sokken zijn een weldaad voor je voeten. En laten ze nou nog eens hip zijn ook!

Lees verder

Reizen en bier: bezoek deze 5 Europese bierbrouwerijen

Reizen en bier: bezoek deze 5 Europese bierbrouwerijen

Ben jij gek reizen én op bier? Dan is er – naast een lekker biertje aan de bar of op het terras – niets leuker dan een bezoekje aan een bierbrouwerij. In Europa vind je een groot aantal bijzondere brouwerijen die je zeker een keertje bezocht moet hebben. De volgende 5 bierbrouwerijen mag je als liefhebber absoluut niet gemist hebben.

Lees verder