Daar aan de kust, die mooie kust

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Strand
Strand
De Nederlandse kust is een van de dingen waar wij Nederlanders trots op kunnen zijn. Er zijn diverse kustplaatsen die zeker de moeite van het bezoeken waard zijn. En omdat Nederland een klein land is, is dit prima per auto te bereizen. Een auto huren kan eenvoudig via www.cardelmar.nl. Van noord naar zuid doe je de volgende plaatsen aan:

 

Egmond aan zee

De reis begint bij Egmond aan zee. Dit typische kustplaatsje ligt dichtbij zee en midden in de duinen. Zonnen, wandelen en fietsen: het kan allemaal in het mooie Egmond. Niet alleen het strand is de moeite waard, maar ook de duinen zijn erg mooi om doorheen te wandelen of te fietsen.

Bloemendaal

Bloemendaal is onder jongeren een bijzonder populaire kustplaats. De plaats ligt tussen Ijmuiden en Zandvoort in. Het strand is ruim 4 kilometer lang met een naaktstrand van ruim 1 kilometer lang. Elk jaar vindt het festival Beachbop plaats op het Bloemendaalse strand.

Zandvoort

Zandvoort ligt dichtbij Haarlem, de hoofdstad van de provincie Noord-Holland. Het strand van Zandvoort is maar liefst 9 kilometer lang. Zandvoort staat op nummer 2 in de top 10 van populairste badplaatsen. Naast het strand is Zandvoort ook zeer bekend geworden door het Circuit Park Zandvoort, Formule 1-racecircuit.

Noordwijk

Noordwijk is een badplaats bij uitstek. Uitwaaien of zonnen kan beide op het 13 kilometer lange zandstrand. Noordwijk staat bekend om de bloemenzee die in de bloembollenvelden te zien is. Noordwijk staat momenteel op nummer 3 in de badplaatsen top 10. Ook de voetballers van het Nederlands elftal zijn regelmatig te vinden in het bekende Grand Hotel Huis ter Duin.

Katwijk

Nummer 6 in de kustplaatsen top 10 is bestemd voor Katwijk. Katwijk staat bekend om het feit dat het een van de schoonste stranden bezit. Niet alleen genieten van de zon en de zee is mogelijk in Katwijk, maar ook fietsen door het oude Katwijk en het flaneren langs de boulevard is zeer geslaagd. Strandwachten zorgen ervoor dat het strand veilig is voor iedereen.

Scheveningen

Scheveningen is de bekendste en meest populaire badplaats van Nederland. Scheveningen is een stadsdeel van de stad Den Haag in Zuid-Holland. Vergeleken met de eerder beschreven stranden, is het strand van Scheveningen vrij kort. Toch heeft Scheveningen 3 kilometer zandstrand met een bruisende boulevard. Een zeer beroemde bezienswaardigheid van Scheveningen is de pier van Scheveningen met het evenementencomplex van Van der Valk. Ook het imposante gebouw het Kurhaus is zeer bekend in deze badplaats.

Renesse

Renesse is de meest bekende badplaats in het zuiden van Nederland en ligt op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland. Door de gunstige ligging bij de duinen en het mooie strand, is Renesse een populaire en bijzonder toeristische badplaats geworden. deze Zeeuwse kustplaats is ook zeer geliefd onder jongeren. Op het toerisme wordt handig ingespeeld door de aanwezigheid van vele campings en hotels. Wel wil Renesse graag van haar reputatie als vakantieoord voor jongeren af en werken ze er aan om gewild te zijn door het hele gezin.

Nederland mag dan wel geen (sub-) tropische temperaturen kennen, maar toch is het uitstekend vertoeven op een van de Noordzeestranden. Hierboven een kleine greep uit de ruime keuze aan badplaatsen. Ook in de herfst of in de winter leent het strand zich voor een lange wandeling om heerlijk uit te waaien.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder