• Prettige prikkels in Spa

    Prettige prikkels in Spa

    Uitgaan in Spa is vooral overzichtelijk. In de kleine stad in de Belgische Ardennen ligt al het moois op loopafstand; een museum, restaurant of friterie is nooit ver weg. Ook de Thermes, op een heuvel aan de rand van het centrum, zijn vanuit het stadshart zonder auto te bereiken. Je neemt gewoon de funiculaire. De wat? De funiculaire; de onbemande kabelspoorbaan, die het hoogteverschil van honderd meter op een heerlijke, spannende manier overbrugt.

    Lees verder

  • Korte break in eigen land: ontdek Stein

    Korte break in eigen land: ontdek Stein

    Met de zomerse temperaturen van nu hoef je voor een lekker weekendje weg helemaal niet naar het buitenland. Sterker nog, ook in Nederland hebben we heerlijke plekjes voor een actieve, en culturele minitrip. Dat ontdekten mijn dochter en ik in het Limburgse Stein.Wij dwaalden door de Botanische Tuin bij kasteel Elsloo en doken in de geschiedenis in het Streekmuseum. Met (klein)kinderen kun je een bezoek aan het Steinerbos niet overslaan waar je op de plas kunt roeien en kanoën. Dat doen wij niet. Wij gaan kajakken vanuit Meers. Maar eerst... op de fiets.

    Lees verder

  • Eten en drinken in Stein

    Eten en drinken in Stein

    Tijdens onze korte twee-daagse break in Stein stappen we op de fiets, ontdekken per kajak de stroomversnellingen in de Grensmaas en worden culinair in de glutenvrije watten gelegd. We lunchen de eerste dag in Brouwerij de Fontein, dineren we ’s avonds in Kasteel Elsloo, waar we ook logeren, en sluiten de volgende dag af met een lunch in Brasserie Steinerbos.

    Lees verder

  • Klimgeit op Brač

    Klimgeit op Brač

    Natuurlijk, de Vidova Gora is met een gewone mountainbike ook goed te doen, maar de hoogste berg in de Adriatische Zee laat zich met een elektrische terreinfiets wel heel lekker bestijgen. In een vloek en een zucht, bij wijze van spreken, sta ik bovenop het Kroatische eiland Brač, 778 meter boven zeeniveau. Beneden ligt het havenstadje Bol, met het zinderende strand Zlatni Rat, waar de trip een uurtje geleden is begonnen. Ik voel me een echte klimgeit, maar dat komt waarschijnlijk door dat heerlijke hulpmotortje van Bosch.

    Lees verder

  • Hvar is hot, met dank aan Grgur Bučić

    Hvar is hot, met dank aan Grgur Bučić

    Hij deed gewoon zijn werk, anderhalve eeuw geleden in het weerstation. Grgur Bučić (1829-1911) was volstrekt onwetend van het feit dat zijn metingen over zuivere lucht en zalig klimaat op Hvar de basis zouden vormen voor het moderne toerisme naar wat ‘het zonnigste eiland van Kroatië’ is gaan heten.

    Lees verder

  • Flevoland, land in zee, land in zicht

    Flevoland, land in zee, land in zicht

    Water. Het speelt een grote rol in het ontstaan van Flevoland. Het speelt nog steeds een grote rol in het bestaan van Flevoland, sinds 1 januari 1986 officieel de 12e en jongste provincie van Nederland. Flevoland is bij velen bekend vanwege outletcentrum Bataviastad, maar dat de waterrijke provincie zoveel meer te bieden heeft ontdekte ik tijdens een tweedaagse trip.

    Lees verder

  • Prettige prikkels in Spa

    Prettige prikkels in Spa

    Uitgaan in Spa is vooral overzichtelijk. In de kleine stad in de Belgische Ardennen ligt al het moois op loopafstand; een museum, restaurant of friterie is nooit ver weg. Ook de Thermes, op een heuvel aan de rand van het centrum, zijn vanuit het stadshart zonder auto te bereiken. Je neemt gewoon de funiculaire. De wat? De funiculaire; de onbemande kabelspoorbaan, die het hoogteverschil van honderd meter op een heerlijke, spannende manier overbrugt.

    Lees verder

  • Korte break in eigen land: ontdek Stein

    Korte break in eigen land: ontdek Stein

    Met de zomerse temperaturen van nu hoef je voor een lekker weekendje weg helemaal niet naar het buitenland. Sterker nog, ook in Nederland hebben we heerlijke plekjes voor een actieve, en culturele minitrip. Dat ontdekten mijn dochter en ik in het Limburgse Stein.Wij dwaalden door de Botanische Tuin bij kasteel Elsloo en doken in de geschiedenis in het Streekmuseum. Met (klein)kinderen kun je een bezoek aan het Steinerbos niet overslaan waar je op de plas kunt roeien en kanoën. Dat doen wij niet. Wij gaan kajakken vanuit Meers. Maar eerst... op de fiets.

    Lees verder

  • Klimgeit op Brač

    Klimgeit op Brač

    Natuurlijk, de Vidova Gora is met een gewone mountainbike ook goed te doen, maar de hoogste berg in de Adriatische Zee laat zich met een elektrische terreinfiets wel heel lekker bestijgen. In een vloek en een zucht, bij wijze van spreken, sta ik bovenop het Kroatische eiland Brač, 778 meter boven zeeniveau. Beneden ligt het havenstadje Bol, met het zinderende strand Zlatni Rat, waar de trip een uurtje geleden is begonnen. Ik voel me een echte klimgeit, maar dat komt waarschijnlijk door dat heerlijke hulpmotortje van Bosch.

    Lees verder

  • Hvar is hot, met dank aan Grgur Bučić

    Hvar is hot, met dank aan Grgur Bučić

    Hij deed gewoon zijn werk, anderhalve eeuw geleden in het weerstation. Grgur Bučić (1829-1911) was volstrekt onwetend van het feit dat zijn metingen over zuivere lucht en zalig klimaat op Hvar de basis zouden vormen voor het moderne toerisme naar wat ‘het zonnigste eiland van Kroatië’ is gaan heten.

    Lees verder

  • Flevoland, land in zee, land in zicht

    Flevoland, land in zee, land in zicht

    Water. Het speelt een grote rol in het ontstaan van Flevoland. Het speelt nog steeds een grote rol in het bestaan van Flevoland, sinds 1 januari 1986 officieel de 12e en jongste provincie van Nederland. Flevoland is bij velen bekend vanwege outletcentrum Bataviastad, maar dat de waterrijke provincie zoveel meer te bieden heeft ontdekte ik tijdens een tweedaagse trip.

    Lees verder

  • De andere kanten van Bordeaux

    De andere kanten van Bordeaux

    We reisden een paar dagen door de Aquitaine en vonden het geweldig. We zagen zee, strand, wandelden over duinen en struinden door leuke plaatsjes. Als afsluiter van de trip waren we 24 uur in Bordeaux, de (wijn)hoofdstad van deze regio. Hier proefden we de gelijknamige wijn, kietelden onze smaakpapillen met een heerlijke vismaaltijd en gaven onze ogen de kost (en onze voeten de blaren) in deze b(l)oeiende stad.

    Lees verder

Nieuws

  • Hitte houdt Nederlanders in eigen land

    Hitte houdt Nederlanders in eigen land

    Nederlanders zijn in juni en juli minder vaak naar het buitenland gegaan voor een vakantie dan vorig jaar. Volgens reisbrancheorganisatie ANVR komt de daling door de hoge temperaturen in eigen land.

    Lees verder

  • Win entreekaarten voor de 50PlusBeurs

    Win entreekaarten voor de 50PlusBeurs

    De vakantie is (bijna) voorbij... de beurzen en evenementen gaan weer van start. Zo ook de 50PlusBeurs, al 26 jaar ’s werelds grootste evenement voor actieve plussers. Struin een dag rond tussen de 550 stands boordevol informatie, entertainment en aanbiedingen. Thematisch ingedeeld met workshops, presentaties en vele optredens op podia met muziek, modeshow en theater. Niemand verlaat de 50PlusBeurs met lege handen. En wil je gratis of met korting naar de beurs, doe dan mee met onze prijsvraag!

    Lees verder

  • Topdrukte bij Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen

    Topdrukte bij Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen

    Vanwege het slechte weer moest de opening van het Internationaal Vuurwerkfestival in Scheveningen vrijdagavond op het laatste moment worden afgelast. Zaterdag zag het weer er een stuk beter uit en werd het festival alsnog geopend met vuurwerkshows van Oostenrijk en Engeland. Ruim 100.000 bezoekers bekeken de show vanaf het Scheveningse strand, de Pier en de Boulevard.

    Lees verder

  • Google Assistent: een pratende reishulp

    Google Assistent: een pratende reishulp

    De Google Assistent is uitgerold in Nederland. Ook tijdens het reizen kan de assistent je helpen. Je kunt de Google Assistent oproepen door de home-knop ingedrukt te houden op je Android toestel of door de Google Assistent app te openen op je iPhone.

    Lees verder

  • Populariteit campers leidt tot meer pech onderweg

    Populariteit campers leidt tot meer pech onderweg

    Campervakanties vallen relatief vaak in het water door pech onderweg. SOS International heeft in de afgelopen vijf jaar het aantal hulpvragen zien verdrievoudigen. De medewerkers van de grootste onafhankelijke alarmcentrale van ons land draaien overuren, schrijft amweb.nl.

    Lees verder

  • Vuurwerkshows aan de Scheveningse kust

    Vuurwerkshows aan de Scheveningse kust

    Voor een spectaculair uitje ga je in augustus naar Scheveningen. Het Internationaal Vuurwerkfestival zet de badplaats in op 10, 11, 17 en 18 augustus knallend op de kaart. Net als vorig jaar kan de Vuurwerkfestival app helpen bij het plannen van je avond.

    Lees verder

    Het gaat hard in een ribboot...

    Segwaytour. Met schrikeffect ;-)

    Stttttttt... door Riga

    Corso Zundert zet de bloemetjes buiten

    Corso Zundert zet de bloemetjes buiten

    De grensgemeente Zundert in het zuiden van Nederland telt ongeveer tienduizend inwoners. En bijna het hele dorp heeft last van de corsokoorts. Wil je zelf zien waarom het dorp al meer dan tachtig jaar met de corso’s de bloemetjes buiten zet? Doe dan mee aan onze prijsvraag en win kaarten voor dit jaarlijks evenement.

     

    Lees verder

    Win entreekaarten voor de 50PlusBeurs

    Win entreekaarten voor de 50PlusBeurs

    De vakantie is (bijna) voorbij... de beurzen en evenementen gaan weer van start. Zo ook de 50PlusBeurs, al 26 jaar ’s werelds grootste evenement voor actieve plussers. Struin een dag rond tussen de 550 stands boordevol informatie, entertainment en aanbiedingen. Thematisch ingedeeld met workshops, presentaties en vele optredens op podia met muziek, modeshow en theater. Niemand verlaat de 50PlusBeurs met lege handen. En wil je gratis of met korting naar de beurs, doe dan mee met onze prijsvraag!

    Lees verder

    De 11 hoogste beklimbare torens

    De 11 hoogste beklimbare torens

    De paden op, de lanen in of de toren in, de trappen op? Puur op reis zocht de 11 hoogst beklimbare torens in Nederland en België. Het is even doorbijten en af en toe uitrusten… maar het uitzicht is in alle gevallen magnifiek. En mocht je een treetje meer of minder tellen, laat het ons weten.

    Lees verder

    Stad met het oudste casino?

    Stad met het oudste casino?

    Het kleine Spa heeft een groot historisch hart. Neem het Casino aan de Rue Royale. Volgens de één gaat het om het oudste van Europa, volgens de ander betreft het zelfs ’s werelds eerste officiële gokgelegenheid. Gelukkig bestaat er over het bouwjaar van het pand in de Belgische Ardennen geen onenigheid: dat is 1763. Tot op de dag van vandaag kun je er nog dagelijks spelen, van 11 uur ‘s avonds tot zonsopgang. Nog zo'n statig oudje in de Waalse gemeente is Galerie Leopold II, het huidige onderkomen van de dienst voor toerisme.

    Lees verder

    Snel een weekendje weg: boek een last minute

    Snel een weekendje weg: boek een last minute

     

    Heb je niet veel tijd of wil je er gewoon eens even lekker tussenuit dan is een last minute weekend weg dé ultieme manier om even uit de dagelijkse sleur te komen. Je kunt kiezen voor een citytrip in het buitenland, of voor een korte zon- of autovakantie. Maar ook Nederland heeft genoeg mogelijkheden voor een paar ontspannen dagen weg.

    Lees verder

    Tips voor een lange auto- of vliegreis

    Tips voor een lange auto- of vliegreis

    Reaal AOV waarschuwt mensen voor lichamelijke ongemakken na een lange vlucht of lange autoritten. Vooral in de zomervakantie zitten mensen vaak veel langer in het vliegtuig of in de auto dan dat zij gewend zijn en dat kan belastend zijn voor je rug, nek en schouders. 

    Lees verder

    Corso Zundert zet de bloemetjes buiten

    Corso Zundert zet de bloemetjes buiten

    De grensgemeente Zundert in het zuiden van Nederland telt ongeveer tienduizend inwoners. En bijna het hele dorp heeft last van de corsokoorts. Wil je zelf zien waarom het dorp al meer dan tachtig jaar met de corso’s de bloemetjes buiten zet? Doe dan mee aan onze prijsvraag en win kaarten voor dit jaarlijks evenement.

     

    Lees verder

    Win entreekaarten voor de 50PlusBeurs

    Win entreekaarten voor de 50PlusBeurs

    De vakantie is (bijna) voorbij... de beurzen en evenementen gaan weer van start. Zo ook de 50PlusBeurs, al 26 jaar ’s werelds grootste evenement voor actieve plussers. Struin een dag rond tussen de 550 stands boordevol informatie, entertainment en aanbiedingen. Thematisch ingedeeld met workshops, presentaties en vele optredens op podia met muziek, modeshow en theater. Niemand verlaat de 50PlusBeurs met lege handen. En wil je gratis of met korting naar de beurs, doe dan mee met onze prijsvraag!

    Lees verder

    De 11 hoogste beklimbare torens

    De 11 hoogste beklimbare torens

    De paden op, de lanen in of de toren in, de trappen op? Puur op reis zocht de 11 hoogst beklimbare torens in Nederland en België. Het is even doorbijten en af en toe uitrusten… maar het uitzicht is in alle gevallen magnifiek. En mocht je een treetje meer of minder tellen, laat het ons weten.

    Lees verder

    Stad met het oudste casino?

    Stad met het oudste casino?

    Het kleine Spa heeft een groot historisch hart. Neem het Casino aan de Rue Royale. Volgens de één gaat het om het oudste van Europa, volgens de ander betreft het zelfs ’s werelds eerste officiële gokgelegenheid. Gelukkig bestaat er over het bouwjaar van het pand in de Belgische Ardennen geen onenigheid: dat is 1763. Tot op de dag van vandaag kun je er nog dagelijks spelen, van 11 uur ‘s avonds tot zonsopgang. Nog zo'n statig oudje in de Waalse gemeente is Galerie Leopold II, het huidige onderkomen van de dienst voor toerisme.

    Lees verder

    Snel een weekendje weg: boek een last minute

    Snel een weekendje weg: boek een last minute

     

    Heb je niet veel tijd of wil je er gewoon eens even lekker tussenuit dan is een last minute weekend weg dé ultieme manier om even uit de dagelijkse sleur te komen. Je kunt kiezen voor een citytrip in het buitenland, of voor een korte zon- of autovakantie. Maar ook Nederland heeft genoeg mogelijkheden voor een paar ontspannen dagen weg.

    Lees verder

    Tips voor een lange auto- of vliegreis

    Tips voor een lange auto- of vliegreis

    Reaal AOV waarschuwt mensen voor lichamelijke ongemakken na een lange vlucht of lange autoritten. Vooral in de zomervakantie zitten mensen vaak veel langer in het vliegtuig of in de auto dan dat zij gewend zijn en dat kan belastend zijn voor je rug, nek en schouders. 

    Lees verder

    Horeca: alleen een flesje water of ook water uit de kraan?

    Horeca: alleen een flesje water of ook water uit de kraan?

    Op Twitter is een discussie gaande over water. Niet het watertekort of de droogte in het land, maar over het al dan niet verstrekken van een glaasje kraanwater door de Nederlandse horeca. Als ik kijk naar de reacties dan zet ongeveer de helft van het aantal horecaondernemers (gratis) een glas of fles kraanwater op tafel. Ik eet geloof ik vaak bij de andere helft…

    Naar blog

    Cool! Trump krijgt voor 24 miljoen aan koelkasten

    Cool! Trump krijgt voor 24 miljoen aan koelkasten

    Nepnieuws, dacht ik bij het lezen van het bericht, dat er 24 miljoen dollar is gemoeid om het presidentiële vliegtuig van de Verenigde Staten te voorzien van… nieuwe koelkasten. Maar, en je zou er bijna helaas bij zeggen, het bleek zo echt dat CNN, Newsweek, The Guardian, The Independent, om maar een gezaghebbend rijtje te noemen, melding maakten van de primeur van website Defense One.

    Naar blog

    Privacyverklaring

    0.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

    Puuropreis.nl hanteert onderstaand privacybeleid voor haar website

    Algemeen

    Puur op reis is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

    Persoonsgegevens die wij verwerken

    Puur op reis verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt voor het verzenden van onze nieuwsbrief. Puur op reis gaat zorgvuldig met deze persoonsgegevens en privacy om. Wij registreren niet wie je bent en vragen niet om persoonlijke gegevens. Vragen en opmerkingen die je via  mail aan ons doorgeeft, worden uitsluitend bewaard om de dienstverlening op deze website te verbeteren. Indien je er bezwaar tegen hebt dat wij je mail opslaan in een archief, kun je dit via je mail kenbaar maken.

    Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud tonen. Bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde  alsof de bezoeker deze andere heeft website bezocht. Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

    Nieuwsbrief:

    We vragen om je emailadres om je te kunnen e-mailen en je de nieuwsbrief toe te sturen.

    Prijsvragen:

    We vragen naam, adres en telefoonnummer om goederen en diensten bij je af te leveren als je meegedaan hebt aan een prijsvraag. Deze gegevens worden uitsluitend voor dat doel gebruikt.

    Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , dan verwijderen wij deze informatie.

    Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

    Puur op reis verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

    • Het kunnen toesturen van nieuwsbrieven en gewonnen prijzen.
    • Puur op reis neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma's of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Puur op reis) tussen zit.

    Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

    Puur op reis gebruikt technische en functionele cookies. En analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

    Google Analytics

    • Puur op reis maakt gebruik van Google Analytics-cookies.
    • Wij hebben een verwerkersovereenkomst afgesloten met Google.
    • Wij kozen ervoor om een deel van het ip-adres te maskeren.
    • We delen geen gegevens met derden.
    • Puur op reis maakt geen gebruik van andere Google-diensten in combinatie met de Google Analytics-cookies.

    Als je op Puur op reis een zoekopdracht invult, dan kunnen deze zoektermen samen met de technische kenmerken in zogenaamde logfiles worden bijgehouden. Deze gegevens gebruiken wij uitsluitend om na te gaan waar onze bezoekers naar zoeken om zo onze website te kunnen verbeteren. Dit surfgedrag is niet tot jouw persoon te herleiden.

    Door gebruik te maken van deze website geef je toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals hiervoor omschreven. Doordat Google de Safe Harbor Agreement heeft ondertekend, heeft het bedrijf aangegeven de Europese privacyregels te respecteren. Google heeft haar databeheer aangepast aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie zoals die geldt vanaf 25 mei 2018. Als je puuropreis.nl bezoekt, worden de technische kenmerken van de door jouw opgevraagde pagina’s in zogenaamde logfiles in Analytics bijgehouden. Deze gegevens worden uitsluitend ten behoeve van statistische analyses gedurende veertien maanden bewaard.

    Social media

    Social media cookies zijn cookies die functionaliteiten van socialmediawebsites mogelijk maken. Denk hierbij aan een YouTubefilmpje of een Google+, Twitter of 'Like of Share knop voor Facebook.

    De social media partij kan jouw IP-adres herkennen op het moment dat je een pagina van onze website wilt delen of liken. Voor de cookies die de social media partijen plaatsen en de data die zij hiermee verzamelen, verwijzen wij naar de verklaringen die deze partijen op hun eigen websites daarover geven. We raden je aan onderstaande privacy- en cookieverklaringen regelmatig te raadplegen:

    Advertenties op Puuropreis.nl

    Wij maken gebruik van links naar affiliatepartners met wie wij verwerkersovereenkomsten hebben afgesloten. Deze netwerken kunnen ten behoeve van een financiële administratie gedurende enkele maanden de technische kenmerken van deze kliks bewaren. Wij kunnen echter niet zien door welke persoon of vanaf welke computer deze kliks gedaan zijn. Puur op reis participeert in de volgende advertentienetwerken, die eigen registraties voeren en die een eigen privacybeleid hebben. We maken gebruik van hun diensten om adverteerders via performance based advertising te promoten. Performance based advertising is een eerlijke vorm van adverteren omdat een adverteerder alleen betaalt voor daadwerkelijk en meetbaar resultaat.
    Om deze dienst uit te kunnen voeren maken onze partners gebruik van zogeheten affiliate cookies en matching-data. Met deze cookies kan een match worden gemaakt tussen de transactie bij de adverteerder en deze website. Hierdoor weten de partners dat deze website een vergoeding moet ontvangen.

    Bij de registratie van deze vergoeding krijgt deze website toegang tot basale, anonieme transactiedata. Deze data mag door deze website uitsluitend worden opgeslagen en/of bewerkt om de betreffende adverteerder effectiever te promoten of voor het maken van statistische analyses. Deze website draagt er zorg voor dat opgeslagen data adequaat wordt beveiligd en houdt zich aan geldende privacyrichtlijnen en wetgeving. Wij hebben dit aan de partners verklaard door de Algemene publisher voorwaarden te accepteren.

    Het gebruik van affiliate cookies en de opslag van anonieme transactiedata vormt geen gevaar voor de privacy van de bezoeker van deze website. Volgens de Telecommunicatiewet en de AVG / GDPR hoeft hiervoor dan ook geen toestemming te worden gevraagd. Ten aanzien van de dataverwerking binnen de AVG / GDPR beroepen wij ons op de verwerkingsgrondslag Gerechtvaardigd Belang. Wel dienen wij onze bezoekers over het gebruik te informeren.

    Bij het vertonen van advertenties en van zogenaamde 'webbeacons' kunnen deze partijen zogenaamde 'cookies' plaatsen in en lezen van je webbrowser. Een webbeacon is een kleine onzichtbare afbeelding die in een webpagina is geïntegreerd om een opvraging van die pagina te kunnen registreren. Een cookie is een klein bestand met onpersoonlijke gegevens, dat wordt gebruikt om verschillende opvragingen van uw browser met elkaar in verband te brengen. Een cookie kan door de advertentienetwerken bijvoorbeeld worden gebruikt om jouw voorkeuren of gebruikersinstellingen op te slaan, om ingelogd te blijven op een interactief deel van een website, of om advertenties af te stemmen op de interesses en voorkeuren op basis van jouw bezoek aan Puuropreis.nl en andere websites op internet. Puur op reis plaatst zelf geen advertentiecookies of webbeacons.

    De meeste browsers accepteren standaard cookies. Je kunt cookies weigeren door de instelling van je browser aan te passen.

    Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

    Puur op reis neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.

    Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

    Puur op reis bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld en niet langer dan wettelijk is toegestaan.

    Wij hanteren de volgende bewaartermijnen:

    • Nieuwsbrief:
      Bij uitschrijven verwijderen de informatie binnen 14 dagen uit onze systemen.
    • Winnaars van prijzen
      De gegevens van de winnaars van prijsvragen blijven 1 jaar bewaard om bij te kunnen houden wie de winnaars zijn en om gewonnen prijzen, die niet direct worden geleverd, later te kunnen leveren.

    Gegevensverstrekking aan derden

    Puur op reis verkoopt, of stelt  jouw gegevens ook niet gratis ter beschikking, aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou (bijvoorbeeld voor het toesturen van een prijs) of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, hebben wij verwerkersovereenkomsten afgesloten om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Puur op reis blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

    Misbruik

    Wanneer wij vinden dat er sprake is van misbruik of oneigenlijk gebruik van onze website, dan kunnen wij ip-nummers en/of e-mailadressen voor bepaalde of onbepaalde duur blokkeren. Indien bij misbruik derden in hun belangen worden geschaad, kunnen wij de betreffende gegevens aan deze derden ter beschikking stellen. Bij misbruik kunnen wij pogingen ondernemen om de gegevens tot jouw persoon te herleiden, of om aangifte te kunnen doen of eventueel juridisch te kunnen aanspreken.

    Inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging, intrekking en bezwaar

    Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Puur op reis en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. t.a.v. M. van de Wouw, de Functionaris Gegevensbescherming van Puur op reis.
    Postadres van Puuropreis: Postbus 2074, 2990 DB Barendrecht.

    Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek .

    Puur op reis wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

    Het gaat hard in een ribboot...

    Segwaytour. Met schrikeffect ;-)

    Stttttttt... door Riga