• Cultuur snuiven langs de Duitse Vakwerkroute

    Cultuur snuiven langs de Duitse Vakwerkroute

    Met een lengte van bijna drieduizend kilometer leent de Duitse Vakwerkroute zich bij uitstek voor een road trip. Van Stade aan de Elbe tot Meersburg aan de Bodensee showen zo’n honderd stadjes vakwerkarchitectuur in alle denkbare stijlen en kleuren. Maar weet waar je aan begint: Duitsland telt 2,5 miljoen gebouwen in deze vorm van ecologisch en esthetisch verantwoorde houtbouw…

    Lees verder

  • Goed toeven in Val Thorens

    Goed toeven in Val Thorens

    Off piste in Val Thorens… hoe avontuurlijk klinkt dat. Maar nu eens geen capriolen in Tiefschnee, we gaan naar het bekende Franse wintersportoord voor bedaarde sneeuwpret.  Dan moet je denken aan yoga in de vroege ochtend, skiwandelen en een massage in de middag, om de dag af te ronden met eten, drinken en eventueel cultuur.

    Lees verder

  • Dresden: geschiedenis in een bruisend nieuw jasje

    Dresden: geschiedenis in een bruisend nieuw jasje

    “Wat een prachtige oude binnenstad en een mooie oude kerk.” Dat denk je als je op de Neumarkt in Dresden staat. Maar niets is minder waar. De oud lijkende Frauenkirche blijkt te zijn voltooid in 2005! En ook de omringende panden zijn jonger dan de honderden jaren die ze ogen. Dat deze nieuwe binnenstad er zo oud uitziet is dan ook een fraai staaltje heropbouwtechniek, nodig omdat de binnenstad van Dresden in de Tweede Wereldoorlog bijna geheel is verwoest.

    Lees verder

  • Washington D.C.: stad zonder staat

    Washington D.C.: stad zonder staat

    Wist je dat Washington D.C. (District of Columbia) de hoofdstad van de Verenigde Staten is? En dat de stad niet in een staat ligt maar in een special federal district: het District of Columbia? Men wilde deze uitzonderingspositie om bij het nemen van politieke besluiten onafhankelijk te zijn van welke staat dan ook. Het district dankt de naam aan Columbus, de stad, die aan de Potomac rivier ligt, is vernoemd naar George Washington, de eerste president van de VS.

    Lees verder

  • Prettige prikkels in Spa

    Prettige prikkels in Spa

    Uitgaan in Spa is vooral overzichtelijk. In de kleine stad in de Belgische Ardennen ligt al het moois op loopafstand; een museum, restaurant of friterie is nooit ver weg. Ook de Thermes, op een heuvel aan de rand van het centrum, zijn vanuit het stadshart zonder auto te bereiken. Je neemt gewoon de funiculaire. De wat? De funiculaire; de onbemande kabelspoorbaan, die het hoogteverschil van honderd meter op een heerlijke, spannende manier overbrugt.

    Lees verder

  • Korte break in eigen land: ontdek Stein

    Korte break in eigen land: ontdek Stein

    Met de zomerse temperaturen van nu hoef je voor een lekker weekendje weg helemaal niet naar het buitenland. Sterker nog, ook in Nederland hebben we heerlijke plekjes voor een actieve, en culturele minitrip. Dat ontdekten mijn dochter en ik in het Limburgse Stein.Wij dwaalden door de Botanische Tuin bij kasteel Elsloo en doken in de geschiedenis in het Streekmuseum. Met (klein)kinderen kun je een bezoek aan het Steinerbos niet overslaan waar je op de plas kunt roeien en kanoën. Dat doen wij niet. Wij gaan kajakken vanuit Meers. Maar eerst... op de fiets.

    Lees verder

  • Cultuur snuiven langs de Duitse Vakwerkroute

    Cultuur snuiven langs de Duitse Vakwerkroute

    Met een lengte van bijna drieduizend kilometer leent de Duitse Vakwerkroute zich bij uitstek voor een road trip. Van Stade aan de Elbe tot Meersburg aan de Bodensee showen zo’n honderd stadjes vakwerkarchitectuur in alle denkbare stijlen en kleuren. Maar weet waar je aan begint: Duitsland telt 2,5 miljoen gebouwen in deze vorm van ecologisch en esthetisch verantwoorde houtbouw…

    Lees verder

  • Goed toeven in Val Thorens

    Goed toeven in Val Thorens

    Off piste in Val Thorens… hoe avontuurlijk klinkt dat. Maar nu eens geen capriolen in Tiefschnee, we gaan naar het bekende Franse wintersportoord voor bedaarde sneeuwpret.  Dan moet je denken aan yoga in de vroege ochtend, skiwandelen en een massage in de middag, om de dag af te ronden met eten, drinken en eventueel cultuur.

    Lees verder

  • Dresden: geschiedenis in een bruisend nieuw jasje

    Dresden: geschiedenis in een bruisend nieuw jasje

    “Wat een prachtige oude binnenstad en een mooie oude kerk.” Dat denk je als je op de Neumarkt in Dresden staat. Maar niets is minder waar. De oud lijkende Frauenkirche blijkt te zijn voltooid in 2005! En ook de omringende panden zijn jonger dan de honderden jaren die ze ogen. Dat deze nieuwe binnenstad er zo oud uitziet is dan ook een fraai staaltje heropbouwtechniek, nodig omdat de binnenstad van Dresden in de Tweede Wereldoorlog bijna geheel is verwoest.

    Lees verder

  • Washington D.C.: stad zonder staat

    Washington D.C.: stad zonder staat

    Wist je dat Washington D.C. (District of Columbia) de hoofdstad van de Verenigde Staten is? En dat de stad niet in een staat ligt maar in een special federal district: het District of Columbia? Men wilde deze uitzonderingspositie om bij het nemen van politieke besluiten onafhankelijk te zijn van welke staat dan ook. Het district dankt de naam aan Columbus, de stad, die aan de Potomac rivier ligt, is vernoemd naar George Washington, de eerste president van de VS.

    Lees verder

  • Prettige prikkels in Spa

    Prettige prikkels in Spa

    Uitgaan in Spa is vooral overzichtelijk. In de kleine stad in de Belgische Ardennen ligt al het moois op loopafstand; een museum, restaurant of friterie is nooit ver weg. Ook de Thermes, op een heuvel aan de rand van het centrum, zijn vanuit het stadshart zonder auto te bereiken. Je neemt gewoon de funiculaire. De wat? De funiculaire; de onbemande kabelspoorbaan, die het hoogteverschil van honderd meter op een heerlijke, spannende manier overbrugt.

    Lees verder

  • Korte break in eigen land: ontdek Stein

    Korte break in eigen land: ontdek Stein

    Met de zomerse temperaturen van nu hoef je voor een lekker weekendje weg helemaal niet naar het buitenland. Sterker nog, ook in Nederland hebben we heerlijke plekjes voor een actieve, en culturele minitrip. Dat ontdekten mijn dochter en ik in het Limburgse Stein.Wij dwaalden door de Botanische Tuin bij kasteel Elsloo en doken in de geschiedenis in het Streekmuseum. Met (klein)kinderen kun je een bezoek aan het Steinerbos niet overslaan waar je op de plas kunt roeien en kanoën. Dat doen wij niet. Wij gaan kajakken vanuit Meers. Maar eerst... op de fiets.

    Lees verder

Nieuws

  • Wandelen in Engeland

    Wandelen in Engeland

    Liefhebber van wandelen? Gek op Engeland? Dan zijn de Engeland’s Great Walking Trails precies wat je zoekt. De zeven langeafstandwandelpaden bieden voor elk wat wils en gaan door schitterende gebieden, leuke dorpen en langs UNESCO Werelderfgoed.

    Lees verder

  • Bagage en telefoons het meest geclaimd bij verzekeraars

    Bagage en telefoons het meest geclaimd bij verzekeraars

    OHRA onderzocht welke voorwerpen in 2018 het meest werden ingediend op de reisverzekering en welke daarvan werden uitbetaald. Een derde van het aantal claims op de reisverzekering betrof de bagage, gevolgd door telefoons (17 procent) en brillen/contactlenzen op sterkte (13 procent).

    Lees verder

  • Rechtszaak om no-showclausule KLM

    Rechtszaak om no-showclausule KLM

    De Consumentenbond sleept KLM voor de rechter, nu gesprekken met de luchtvaartmaatschappij over de zogeheten no-showclausule geen resultaat hebben opgeleverd. Na het missen van de heenvlucht laat KLM reizigers extra betalen voor de al betaalde aansluitvluchten of terugvlucht of zelfs nieuwe tickets laten kopen.

    Lees verder

  • 5 tips voor een succesvolle winterwandeling

    5 tips voor een succesvolle winterwandeling

    Winterwandelen groeit aan populariteit, zeker nu skigebieden meer en meer winterwandelroutes uitzetten. Dit met het doel je even weg te voeren van de drukke pistes. Zo kun je genieten van de rust en de stilte van een winters natuurlandschap, terwijl de sneeuw zachtjes onder je voeten knarst. Met deze tips maak je van een winterwandeling een succes.

    Lees verder

  • Wandelroute van het jaar 2019: de vijf kandidaten

    Wandelroute van het jaar 2019: de vijf kandidaten

    Vijf kandidaten zijn nog in de running voor de trofee van de Wandelroute van het Jaar 2019. Op zaterdag 2 februari, tijdens de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Gent, reikt de jury de bijbehorende trofee uit aan de winnaar.

    Lees verder

  • Engeland lanceert unieke route: Great West Way

    Engeland lanceert unieke route: Great West Way

    Een route die je naar wens lopend, fietsend, varend, over de weg of het spoor kunt afleggen. Of gedeeltelijk per boot, de auto of… De Great West Way in het zuiden van Engeland is wat dat betreft echt uniek in zijn soort. Het traject tussen Londen en Bristol beslaat in totaal 500 mijl, een slordige 800 kilometer. De GWW wordt officieel gelanceerd op 9 januari tijdens de Vakantiebeurs in Utrecht.

    Lees verder

      In sneltreinvaart over de gletsjers in IJsland

    Segwaytour. Met schrikeffect ;-)

    Stttttttt... door Riga

    5 tips voor een succesvolle winterwandeling
    5 tips voor een succesvolle winterwandeling

    5 tips voor een succesvolle winterwandeling

    Winterwandelen groeit aan populariteit, zeker nu skigebieden meer en meer winterwandelroutes uitzetten. Dit met het doel je even weg te voeren van de drukke pistes. Zo kun je genieten van de rust en de stilte van een winters natuurlandschap, terwijl de sneeuw zachtjes onder je voeten knarst. Met deze tips maak je van een winterwandeling een succes.

    Lees verder

    Tips voor een kampeervakantie
    Tips voor een kampeervakantie

    Tips voor een kampeervakantie

    Nederlanders zijn gek op kamperen en elk jaar trekken er weer veel mensen met tent, vouwwagen, caravan of camper de wijde wereld in voor het vrije vakantiegevoel. Lekker in de buitenlucht, op één plek, of juist rondtrekken. De een is gelukkig in een simpel tentje, de ander kiest voor een kant-en-klare accommodatie op een camping

    Lees verder

    Werelderfgoed in Kroatië
    Werelderfgoed in Kroatië

    Werelderfgoed in Kroatië

    Kroatië is bij veel Nederlanders populair als vakantieland. Je vindt er een schat aan mooie stranden, prachtige natuur en sfeervolle dorpen en steden. Maar wist je dat je in Kroatië ook een schat aan Werelderfgoed vindt? Niet zo vreemd met al die verschillende volkeren en culturen die in Kroatië hun sporen achtergelaten hebben.

    Lees verder

    Grenzeloos kuren bij onze oosterburen
    Grenzeloos kuren bij onze oosterburen

    Grenzeloos kuren bij onze oosterburen

    Bronnen, baden, zuivere lucht. Duitsland is voor velen nog altijd het kuurland bij uitstek. Maar wat kun je nu precies waar doen? Puur op reis zet de soorten kuren en kuuroorden op een rij en doet een aantal reissuggesties in Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen, Rheinland-Pfalz, Hessen, Saarland en Baden-Württemberg. Alle accommodaties in deze westelijke deelstaten liggen op een redelijke reisafstand van Nederland en België. Uiteraard zijn er in Duitsland nog veel meer mogelijkheden, maar daarvoor moet je dan wel meer tijd willen en kunnen uittrekken om grenzeloos te kunnen kuren.

    Lees verder

    Win kaarten voor de Vakantiebeurs en krijg de wereld aan je voeten!
    Win kaarten voor de Vakantiebeurs en krijg de wereld aan je voeten!

    Win kaarten voor de Vakantiebeurs en krijg de wereld aan je voeten!

    Wil je in een dag de wereld rond? Kom dan van 10 tot en met 13 januari naar de Vakantiebeurs in Utrecht. De hele dag ligt de wereld aan je voeten en kun je nieuwe landen en culturen ontdekken en je laten inspireren voor je volgende vakantie. Nieuwe landen dit jaar zijn onder andere Libanon, Georgië en het emiraat Ras al Khaimah. Wil je alles ontdekken? Doe dan mee met onze actie en win gratis entreekaarten voor de Vakantiebeurs.

    Lees verder

    6 Tips voor meer rust en kalmte
    6 Tips voor meer rust en kalmte

    6 Tips voor meer rust en kalmte

    Druk, druk druk... veel tijd voor iedereen en alles en zo weinig tijd voor jezelf. En toch is het belangrijk om tijd vrij te maken om even te kunnen ontspannen. Maar dat is moeilijk. We weten niet altijd wat we moeten doen en gaan gestresst op zoek naar tijd voor onszelf. Maar hoe vind je die tijd? We kunnen daar best een beetje hulp bij gebruiken.

    Lees verder

    5 tips voor een succesvolle winterwandeling

    5 tips voor een succesvolle winterwandeling

    Winterwandelen groeit aan populariteit, zeker nu skigebieden meer en meer winterwandelroutes uitzetten. Dit met het doel je even weg te voeren van de drukke pistes. Zo kun je genieten van de rust en de stilte van een winters natuurlandschap, terwijl de sneeuw zachtjes onder je voeten knarst. Met deze tips maak je van een winterwandeling een succes.

    Lees verder

    Tips voor een kampeervakantie

    Tips voor een kampeervakantie

    Nederlanders zijn gek op kamperen en elk jaar trekken er weer veel mensen met tent, vouwwagen, caravan of camper de wijde wereld in voor het vrije vakantiegevoel. Lekker in de buitenlucht, op één plek, of juist rondtrekken. De een is gelukkig in een simpel tentje, de ander kiest voor een kant-en-klare accommodatie op een camping

    Lees verder

    Werelderfgoed in Kroatië

    Werelderfgoed in Kroatië

    Kroatië is bij veel Nederlanders populair als vakantieland. Je vindt er een schat aan mooie stranden, prachtige natuur en sfeervolle dorpen en steden. Maar wist je dat je in Kroatië ook een schat aan Werelderfgoed vindt? Niet zo vreemd met al die verschillende volkeren en culturen die in Kroatië hun sporen achtergelaten hebben.

    Lees verder

    Grenzeloos kuren bij onze oosterburen

    Grenzeloos kuren bij onze oosterburen

    Bronnen, baden, zuivere lucht. Duitsland is voor velen nog altijd het kuurland bij uitstek. Maar wat kun je nu precies waar doen? Puur op reis zet de soorten kuren en kuuroorden op een rij en doet een aantal reissuggesties in Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen, Rheinland-Pfalz, Hessen, Saarland en Baden-Württemberg. Alle accommodaties in deze westelijke deelstaten liggen op een redelijke reisafstand van Nederland en België. Uiteraard zijn er in Duitsland nog veel meer mogelijkheden, maar daarvoor moet je dan wel meer tijd willen en kunnen uittrekken om grenzeloos te kunnen kuren.

    Lees verder

    Win kaarten voor de Vakantiebeurs en krijg de wereld aan je voeten!

    Win kaarten voor de Vakantiebeurs en krijg de wereld aan je voeten!

    Wil je in een dag de wereld rond? Kom dan van 10 tot en met 13 januari naar de Vakantiebeurs in Utrecht. De hele dag ligt de wereld aan je voeten en kun je nieuwe landen en culturen ontdekken en je laten inspireren voor je volgende vakantie. Nieuwe landen dit jaar zijn onder andere Libanon, Georgië en het emiraat Ras al Khaimah. Wil je alles ontdekken? Doe dan mee met onze actie en win gratis entreekaarten voor de Vakantiebeurs.

    Lees verder

    6 Tips voor meer rust en kalmte

    6 Tips voor meer rust en kalmte

    Druk, druk druk... veel tijd voor iedereen en alles en zo weinig tijd voor jezelf. En toch is het belangrijk om tijd vrij te maken om even te kunnen ontspannen. Maar dat is moeilijk. We weten niet altijd wat we moeten doen en gaan gestresst op zoek naar tijd voor onszelf. Maar hoe vind je die tijd? We kunnen daar best een beetje hulp bij gebruiken.

    Lees verder

    Lieve, beste, gewaardeerde en uiterst populaire klant

    Lieve, beste, gewaardeerde en uiterst populaire klant

    Zo beginnen de meeste emails van alle bedrijven waar ik ooit, of vaker, iets gekocht hebt. En wat ben ik altijd blij met die emails, want de aanbiedingen die erin staan kun je gewoon niet voorbij laten gaan.

    Naar blog

    Rollend naar de Jaarbeurs?

    Rollend naar de Jaarbeurs?

    Beursbezoek en vermoeide benen, het is een bekende combinatie. Urenlang slenter je van stand naar stand, van kraam naar kraam, van verkoper naar verkoper. Om uiteindelijk gesloopt thuis te komen. Dat geldt zeker na een visite aan de Jaarbeurs in Utrecht. Het hallencomplex ligt weliswaar tegenover het Centraal Station, maar er vlakbij ook weer niet.

    Naar blog

    Privacyverklaring

    0.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

    Puuropreis.nl hanteert onderstaand privacybeleid voor haar website

    Algemeen

    Puur op reis is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

    Persoonsgegevens die wij verwerken

    Puur op reis verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt voor het verzenden van onze nieuwsbrief. Puur op reis gaat zorgvuldig met deze persoonsgegevens en privacy om. Wij registreren niet wie je bent en vragen niet om persoonlijke gegevens. Vragen en opmerkingen die je via  mail aan ons doorgeeft, worden uitsluitend bewaard om de dienstverlening op deze website te verbeteren. Indien je er bezwaar tegen hebt dat wij je mail opslaan in een archief, kun je dit via je mail kenbaar maken.

    Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud tonen. Bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde  alsof de bezoeker deze andere heeft website bezocht. Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

    Nieuwsbrief:

    We vragen om je emailadres om je te kunnen e-mailen en je de nieuwsbrief toe te sturen.

    Prijsvragen:

    We vragen naam, adres en telefoonnummer om goederen en diensten bij je af te leveren als je meegedaan hebt aan een prijsvraag. Deze gegevens worden uitsluitend voor dat doel gebruikt.

    Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , dan verwijderen wij deze informatie.

    Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

    Puur op reis verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

    • Het kunnen toesturen van nieuwsbrieven en gewonnen prijzen.
    • Puur op reis neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma's of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Puur op reis) tussen zit.

    Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

    Puur op reis gebruikt technische en functionele cookies. En analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

    Google Analytics

    • Puur op reis maakt gebruik van Google Analytics-cookies.
    • Wij hebben een verwerkersovereenkomst afgesloten met Google.
    • Wij kozen ervoor om een deel van het ip-adres te maskeren.
    • We delen geen gegevens met derden.
    • Puur op reis maakt geen gebruik van andere Google-diensten in combinatie met de Google Analytics-cookies.

    Als je op Puur op reis een zoekopdracht invult, dan kunnen deze zoektermen samen met de technische kenmerken in zogenaamde logfiles worden bijgehouden. Deze gegevens gebruiken wij uitsluitend om na te gaan waar onze bezoekers naar zoeken om zo onze website te kunnen verbeteren. Dit surfgedrag is niet tot jouw persoon te herleiden.

    Door gebruik te maken van deze website geef je toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals hiervoor omschreven. Doordat Google de Safe Harbor Agreement heeft ondertekend, heeft het bedrijf aangegeven de Europese privacyregels te respecteren. Google heeft haar databeheer aangepast aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie zoals die geldt vanaf 25 mei 2018. Als je puuropreis.nl bezoekt, worden de technische kenmerken van de door jouw opgevraagde pagina’s in zogenaamde logfiles in Analytics bijgehouden. Deze gegevens worden uitsluitend ten behoeve van statistische analyses gedurende veertien maanden bewaard.

    Social media

    Social media cookies zijn cookies die functionaliteiten van socialmediawebsites mogelijk maken. Denk hierbij aan een YouTubefilmpje of een Google+, Twitter of 'Like of Share knop voor Facebook.

    De social media partij kan jouw IP-adres herkennen op het moment dat je een pagina van onze website wilt delen of liken. Voor de cookies die de social media partijen plaatsen en de data die zij hiermee verzamelen, verwijzen wij naar de verklaringen die deze partijen op hun eigen websites daarover geven. We raden je aan onderstaande privacy- en cookieverklaringen regelmatig te raadplegen:

    Advertenties op Puuropreis.nl

    Wij maken gebruik van links naar affiliatepartners met wie wij verwerkersovereenkomsten hebben afgesloten. Deze netwerken kunnen ten behoeve van een financiële administratie gedurende enkele maanden de technische kenmerken van deze kliks bewaren. Wij kunnen echter niet zien door welke persoon of vanaf welke computer deze kliks gedaan zijn. Puur op reis participeert in de volgende advertentienetwerken, die eigen registraties voeren en die een eigen privacybeleid hebben. We maken gebruik van hun diensten om adverteerders via performance based advertising te promoten. Performance based advertising is een eerlijke vorm van adverteren omdat een adverteerder alleen betaalt voor daadwerkelijk en meetbaar resultaat.
    Om deze dienst uit te kunnen voeren maken onze partners gebruik van zogeheten affiliate cookies en matching-data. Met deze cookies kan een match worden gemaakt tussen de transactie bij de adverteerder en deze website. Hierdoor weten de partners dat deze website een vergoeding moet ontvangen.

    Bij de registratie van deze vergoeding krijgt deze website toegang tot basale, anonieme transactiedata. Deze data mag door deze website uitsluitend worden opgeslagen en/of bewerkt om de betreffende adverteerder effectiever te promoten of voor het maken van statistische analyses. Deze website draagt er zorg voor dat opgeslagen data adequaat wordt beveiligd en houdt zich aan geldende privacyrichtlijnen en wetgeving. Wij hebben dit aan de partners verklaard door de Algemene publisher voorwaarden te accepteren.

    Het gebruik van affiliate cookies en de opslag van anonieme transactiedata vormt geen gevaar voor de privacy van de bezoeker van deze website. Volgens de Telecommunicatiewet en de AVG / GDPR hoeft hiervoor dan ook geen toestemming te worden gevraagd. Ten aanzien van de dataverwerking binnen de AVG / GDPR beroepen wij ons op de verwerkingsgrondslag Gerechtvaardigd Belang. Wel dienen wij onze bezoekers over het gebruik te informeren.

    Bij het vertonen van advertenties en van zogenaamde 'webbeacons' kunnen deze partijen zogenaamde 'cookies' plaatsen in en lezen van je webbrowser. Een webbeacon is een kleine onzichtbare afbeelding die in een webpagina is geïntegreerd om een opvraging van die pagina te kunnen registreren. Een cookie is een klein bestand met onpersoonlijke gegevens, dat wordt gebruikt om verschillende opvragingen van uw browser met elkaar in verband te brengen. Een cookie kan door de advertentienetwerken bijvoorbeeld worden gebruikt om jouw voorkeuren of gebruikersinstellingen op te slaan, om ingelogd te blijven op een interactief deel van een website, of om advertenties af te stemmen op de interesses en voorkeuren op basis van jouw bezoek aan Puuropreis.nl en andere websites op internet. Puur op reis plaatst zelf geen advertentiecookies of webbeacons.

    De meeste browsers accepteren standaard cookies. Je kunt cookies weigeren door de instelling van je browser aan te passen.

    Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

    Puur op reis neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.

    Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

    Puur op reis bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld en niet langer dan wettelijk is toegestaan.

    Wij hanteren de volgende bewaartermijnen:

    • Nieuwsbrief:
      Bij uitschrijven verwijderen de informatie binnen 14 dagen uit onze systemen.
    • Winnaars van prijzen
      De gegevens van de winnaars van prijsvragen blijven 1 jaar bewaard om bij te kunnen houden wie de winnaars zijn en om gewonnen prijzen, die niet direct worden geleverd, later te kunnen leveren.

    Gegevensverstrekking aan derden

    Puur op reis verkoopt, of stelt  jouw gegevens ook niet gratis ter beschikking, aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou (bijvoorbeeld voor het toesturen van een prijs) of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, hebben wij verwerkersovereenkomsten afgesloten om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Puur op reis blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

    Misbruik

    Wanneer wij vinden dat er sprake is van misbruik of oneigenlijk gebruik van onze website, dan kunnen wij ip-nummers en/of e-mailadressen voor bepaalde of onbepaalde duur blokkeren. Indien bij misbruik derden in hun belangen worden geschaad, kunnen wij de betreffende gegevens aan deze derden ter beschikking stellen. Bij misbruik kunnen wij pogingen ondernemen om de gegevens tot jouw persoon te herleiden, of om aangifte te kunnen doen of eventueel juridisch te kunnen aanspreken.

    Inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging, intrekking en bezwaar

    Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Puur op reis en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. t.a.v. M. van de Wouw, de Functionaris Gegevensbescherming van Puur op reis.
    Postadres van Puuropreis: Postbus 2074, 2990 DB Barendrecht.

    Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek .

    Puur op reis wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

    0.jpg

      In sneltreinvaart over de gletsjers in IJsland

    0.jpg

    Segwaytour. Met schrikeffect ;-)

    0.jpg

    Stttttttt... door Riga