• De andere kanten van Bordeaux

    De andere kanten van Bordeaux

    We reisden een paar dagen door de Aquitaine en vonden het geweldig. We zagen zee, strand, wandelden over duinen en struinden door leuke plaatsjes. Als afsluiter van de trip waren we 24 uur in Bordeaux, de (wijn)hoofdstad van deze regio. Hier proefden we de gelijknamige wijn, kietelden onze smaakpapillen met een heerlijke vismaaltijd en gaven onze ogen de kost (en onze voeten de blaren) in deze b(l)oeiende stad.

    Lees verder

  • 21 tips voor Charlotte en omgeving

    21 tips voor Charlotte en omgeving

    Een koninklijke stad in de Verenigde Staten? Jazeker. Charlotte in Noord-Carolina is die stad. Genaamd naar koningin Charlotte van Mecklenburg. De stad is verdeeld in diverse wijken, die ieder hun eigen kenmerken hebben. In tegenstelling tot wat je zou denken is niet ‘Downtown’ het stadshart, maar gaat ‘Uptown’ met die titel aan de haal. Lees de 21 tips voor een royale mix aan activiteiten, van gratis tot betaald en van geschiedenis tot modern.

    Lees verder

  • Berlijn straalt met winterwonderland

    Berlijn straalt met winterwonderland

    Kerstmarkten zijn in Berlijn al tientallen jaren een toeristenmagneet, en het jongste winterevenement van de Duitse hoofdstad heeft alles in zich om er één te worden. Voor het tweede jaar in successie wordt de Botanischer Garten na het vallen van de schemering verlicht met meer dan anderhalf miljoen gekleurde lampjes, verwerkt in zo’n 30 creaties. Een wandeling van ongeveer twee kilometer brengt je langs al die hoogtepunten van deze Christmas Garden.

    Lees verder

  • Formentera en het gouden gras van Neptunus

    Formentera en het gouden gras van Neptunus

    De promotie van menig vakantie-eiland houdt op bij de kreet ‘zon, zee, strand’. Voor Formentera begint het daar pas. Het eigenzinnige buurmeisje van Ibiza profileert zich meer en meer als duurzaamste eiland van de Balearen, en misschien zelfs wel van de hele Middellandse Zee. Met dank vooral aan de stokoude plantensoort Posidonia oceanica, of zoals wij Nederlanders zeggen… Neptunusgras.

    Lees verder

  • 21 tips voor Charleston en omgeving

    21 tips voor Charleston en omgeving

    In tegenstelling tot veel andere Amerikaanse steden, waar het centrum bestaat uit een langgerekte hoofdstraat, heeft Charleston een echt centrum. Daarnaast heeft Charleston, gelegen aan de oostkust van Amerika, ook een Europese geschiedenis. In 1670 stichten de Engelsen Charles Town en waren daarmee de eerste bewoners van het latere Charleston. Die geschiedenis is ook vandaag de dag nog zichtbaar én voelbaar. Charleston is dan ook Europees aandoende stad gecombineerd met de Amerikaanse zuidelijke lifestyle. Het is een stad waar je met gemak een week kunt doorbrengen zonder je een moment te vervelen. We geven je 21 tips.

    Lees verder

  •  En route op de Schiedamse molenroute

    En route op de Schiedamse molenroute

    Bij 'molenroute' denken de meeste mensen direct aan de molens van Kinderdijk. Maar ga ook eens naar Schiedam om een aantal fraaie exemplaren te zien. Sterker nog, de Schiedamse molens zijn de hoogste klassieke windmolens ter wereld. Ooit stonden er twintig in Schiedam, nu heeft het centrum van de stad er nog zes. Maar hoe zorg je er nu voor dat mensen ook de Schiedamse molens komen bezichtigen?

    Lees verder

  • De andere kanten van Bordeaux

    De andere kanten van Bordeaux

    We reisden een paar dagen door de Aquitaine en vonden het geweldig. We zagen zee, strand, wandelden over duinen en struinden door leuke plaatsjes. Als afsluiter van de trip waren we 24 uur in Bordeaux, de (wijn)hoofdstad van deze regio. Hier proefden we de gelijknamige wijn, kietelden onze smaakpapillen met een heerlijke vismaaltijd en gaven onze ogen de kost (en onze voeten de blaren) in deze b(l)oeiende stad.

    Lees verder

  • 21 tips voor Charlotte en omgeving

    21 tips voor Charlotte en omgeving

    Een koninklijke stad in de Verenigde Staten? Jazeker. Charlotte in Noord-Carolina is die stad. Genaamd naar koningin Charlotte van Mecklenburg. De stad is verdeeld in diverse wijken, die ieder hun eigen kenmerken hebben. In tegenstelling tot wat je zou denken is niet ‘Downtown’ het stadshart, maar gaat ‘Uptown’ met die titel aan de haal. Lees de 21 tips voor een royale mix aan activiteiten, van gratis tot betaald en van geschiedenis tot modern.

    Lees verder

  • Berlijn straalt met winterwonderland

    Berlijn straalt met winterwonderland

    Kerstmarkten zijn in Berlijn al tientallen jaren een toeristenmagneet, en het jongste winterevenement van de Duitse hoofdstad heeft alles in zich om er één te worden. Voor het tweede jaar in successie wordt de Botanischer Garten na het vallen van de schemering verlicht met meer dan anderhalf miljoen gekleurde lampjes, verwerkt in zo’n 30 creaties. Een wandeling van ongeveer twee kilometer brengt je langs al die hoogtepunten van deze Christmas Garden.

    Lees verder

  • Formentera en het gouden gras van Neptunus

    Formentera en het gouden gras van Neptunus

    De promotie van menig vakantie-eiland houdt op bij de kreet ‘zon, zee, strand’. Voor Formentera begint het daar pas. Het eigenzinnige buurmeisje van Ibiza profileert zich meer en meer als duurzaamste eiland van de Balearen, en misschien zelfs wel van de hele Middellandse Zee. Met dank vooral aan de stokoude plantensoort Posidonia oceanica, of zoals wij Nederlanders zeggen… Neptunusgras.

    Lees verder

  • 21 tips voor Charleston en omgeving

    21 tips voor Charleston en omgeving

    In tegenstelling tot veel andere Amerikaanse steden, waar het centrum bestaat uit een langgerekte hoofdstraat, heeft Charleston een echt centrum. Daarnaast heeft Charleston, gelegen aan de oostkust van Amerika, ook een Europese geschiedenis. In 1670 stichten de Engelsen Charles Town en waren daarmee de eerste bewoners van het latere Charleston. Die geschiedenis is ook vandaag de dag nog zichtbaar én voelbaar. Charleston is dan ook Europees aandoende stad gecombineerd met de Amerikaanse zuidelijke lifestyle. Het is een stad waar je met gemak een week kunt doorbrengen zonder je een moment te vervelen. We geven je 21 tips.

    Lees verder

  •  En route op de Schiedamse molenroute

    En route op de Schiedamse molenroute

    Bij 'molenroute' denken de meeste mensen direct aan de molens van Kinderdijk. Maar ga ook eens naar Schiedam om een aantal fraaie exemplaren te zien. Sterker nog, de Schiedamse molens zijn de hoogste klassieke windmolens ter wereld. Ooit stonden er twintig in Schiedam, nu heeft het centrum van de stad er nog zes. Maar hoe zorg je er nu voor dat mensen ook de Schiedamse molens komen bezichtigen?

    Lees verder

Nieuws

  • Kroatië, ook voor de fietsvakantie

    Kroatië, ook voor de fietsvakantie

    Kroatië zet zich meer en meer op de kaart als fietsland. Op het populaire schiereiland Istrië liggen zo’n 60 routes met een totale lengte van 2600 kilometer, maar ook elders in het land groeien de mogelijkheden gestaag. Zo behoort de hoofdstad Zagreb inmiddels tot de meest fietsvriendelijke steden van Europa, die heerlijk op eigen houtje of met een gids op twee wielen kan worden ontdekt.

    Lees verder

  • Osteria Francescana weer 's werelds beste restaurant

    Osteria Francescana weer 's werelds beste restaurant

    Osteria Francescana is het beste restaurant van de wereld. The World’s 50 Best heeft het driesterrenrestaurant in Modena (Italië) opnieuw bovenaan de lijst gezet. Opnieuw, want de zaak van chef-kok Massimo Bottura stond daar in 2016 ook al. Vorig jaar moest de Italiaan genoegen nemen met plek 2, achter Eleven Madison Park in New York.

    Lees verder

  • Gewonden bij crash met heteluchtballon in Duitsland

    Gewonden bij crash met heteluchtballon in Duitsland

    Drie passagiers van een heteluchtballon zijn gisteravond in Duitsland zwaar gewond geraakt, toen het vaartuig door een plotselinge windvlaag werd samengedrukt en van een hoogte van tien meter tegen de grond sloeg. Het ongeluk gebeurde bij Warendorf, in de buurt van Münster, in de deelstaat Nordrhein-Westfalen.

    Lees verder

  • Award voor ‘powerhotel’ Novotel

    Award voor ‘powerhotel’ Novotel

    Novotel Amsterdam Schiphol Airport is winnaar geworden van de Dutch Hotel Award 2018. In de finaleronden met drie kandidaten werd The Student Hotel Amsterdam City naar plek twee verwezen, Kapellerput in Heeze pakte de derde plaats.

    Lees verder

  • Nederland favoriete vakantiebestemming van Nederlanders

    Nederland favoriete vakantiebestemming van Nederlanders

    Nederlanders gaan het liefst op zomervakantie in eigen land, zo blijkt uit een onderzoek van HotelSpecials en BungalowSpecials. Populair zijn een hotelletje in het centrum van Maastricht of een huisje aan het Zeeuwse strand.

    Lees verder

  • Win entreekaarten voor de 50PlusBeurs

    Win entreekaarten voor de 50PlusBeurs

    De 50PlusBeurs is al 26 jaar ’s werelds grootste evenement voor actieve plussers met 550 stands boordevol informatie, entertainment en aanbiedingen. Thematisch ingedeeld met workshops, presentaties en vele optredens op podia met muziek, modeshow en theater. Niemand verlaat de 50PlusBeurs met lege handen. En jij kunt kaarten winnen of met korting naar de beurs!

    Lees verder

    In safaripark de Beekse Bergen kun je maar beter in je auto blijven...

    Segwaytour. Met schrikeffect ;-)

    Stttttttt... door Riga

    Win entreekaarten voor de 50PlusBeurs

    Win entreekaarten voor de 50PlusBeurs

    De 50PlusBeurs is al 26 jaar ’s werelds grootste evenement voor actieve plussers met 550 stands boordevol informatie, entertainment en aanbiedingen. Thematisch ingedeeld met workshops, presentaties en vele optredens op podia met muziek, modeshow en theater. Niemand verlaat de 50PlusBeurs met lege handen. En jij kunt kaarten winnen of met korting naar de beurs!

    Lees verder

    Geef je blog meer impact

    Geef je blog meer impact

    Nederland kent meer blogs en bloggers dan menig ander land. Vooral reisblogs zijn mateloos populair. De meeste blogs worden in het Nederlands geschreven. Maar wist je dat je je bereik enorm kunt vergroten door artikelen in het Engels te schrijven?

    Lees verder

    Ook 's zomers is er in Noord-Scandinavië veel te doen

    Ook 's zomers is er in Noord-Scandinavië veel te doen

    Noord-Scandinavië staat bekend om zijn wilde bossen, ruige heuvellandschap en bijzondere flora en fauna, met name in de winter. Maar wat veel mensen niet weten is dat je er ook in de zomer als reiziger veel kunt doen en beleven! In dit blog kom je meer te weten over activiteiten die je er in de zomermaanden kunt doen. Activiteiten om nooit meer te vergeten.

    Lees verder

    In de klauwen van moedertje Praag

    In de klauwen van moedertje Praag

    Op de vraag 'welke stad is jouw favoriet', die we onlangs op Facebook stelden, kregen we veel reacties. Uit al die favoriete steden gaan we een 'Puur top tien' samenstellen. Een van de steden die zeker in dit lijstje komt is Praag, door een aantal lezers getipt. Ook door Paul Wennekes. Hij schreef dit artikel waarin hij uitlegt waarom deze stad zo'n indruk op hem heeft gemaakt. We horen nog steeds graag wat jouw favoriete stad is. En wat je van de keuze van Paul vindt.

    Lees verder

    Top vijf leukste evenementen in Australië

    Top vijf leukste evenementen in Australië

    Naast de prachtige natuur, het heerlijke weer, de bruisende steden en de desolate out-back heeft Australië nog veel meer in petto voor de avontuurlijke bezoekers. Grote festivals en evenementen kunnen een prachtige manier zijn om de lokale bevolking en cultuur te leren kennen. De vaak zeer feestelijke setting op een bijzondere locatie zorgt er bovendien voor dat je de mooiste evenementen niet snel zult vergeten! In dit artikel lees je meer over vijf van de leukste evenementen in Australië.

    Lees verder

    Zon in je gezicht, wind in je haar: win een voucher voor een huurauto van Sunny Cars

    Zon in je gezicht, wind in je haar: win een voucher voor een huurauto van Sunny Cars

    Wie kent het niet: je bij de verhuurmaatschappij je huurauto ophalen en de baliemedewerker schotelt je allerlei opties en mogelijkheden voor. Moet je die extra verzekering nou nemen? Hoe zit dat met je eigen risico? En wat te denken van de afleveringskosten? Met een huurauto van Sunny Cars hoef je je nergens druk om te maken. Dus eigenlijk: inpakken en wegwezen... op pad met de zon in je gezicht en de wind in je haren.

    Lees verder

    Win entreekaarten voor de 50PlusBeurs

    Win entreekaarten voor de 50PlusBeurs

    De 50PlusBeurs is al 26 jaar ’s werelds grootste evenement voor actieve plussers met 550 stands boordevol informatie, entertainment en aanbiedingen. Thematisch ingedeeld met workshops, presentaties en vele optredens op podia met muziek, modeshow en theater. Niemand verlaat de 50PlusBeurs met lege handen. En jij kunt kaarten winnen of met korting naar de beurs!

    Lees verder

    Geef je blog meer impact

    Geef je blog meer impact

    Nederland kent meer blogs en bloggers dan menig ander land. Vooral reisblogs zijn mateloos populair. De meeste blogs worden in het Nederlands geschreven. Maar wist je dat je je bereik enorm kunt vergroten door artikelen in het Engels te schrijven?

    Lees verder

    Ook 's zomers is er in Noord-Scandinavië veel te doen

    Ook 's zomers is er in Noord-Scandinavië veel te doen

    Noord-Scandinavië staat bekend om zijn wilde bossen, ruige heuvellandschap en bijzondere flora en fauna, met name in de winter. Maar wat veel mensen niet weten is dat je er ook in de zomer als reiziger veel kunt doen en beleven! In dit blog kom je meer te weten over activiteiten die je er in de zomermaanden kunt doen. Activiteiten om nooit meer te vergeten.

    Lees verder

    In de klauwen van moedertje Praag

    In de klauwen van moedertje Praag

    Op de vraag 'welke stad is jouw favoriet', die we onlangs op Facebook stelden, kregen we veel reacties. Uit al die favoriete steden gaan we een 'Puur top tien' samenstellen. Een van de steden die zeker in dit lijstje komt is Praag, door een aantal lezers getipt. Ook door Paul Wennekes. Hij schreef dit artikel waarin hij uitlegt waarom deze stad zo'n indruk op hem heeft gemaakt. We horen nog steeds graag wat jouw favoriete stad is. En wat je van de keuze van Paul vindt.

    Lees verder

    Top vijf leukste evenementen in Australië

    Top vijf leukste evenementen in Australië

    Naast de prachtige natuur, het heerlijke weer, de bruisende steden en de desolate out-back heeft Australië nog veel meer in petto voor de avontuurlijke bezoekers. Grote festivals en evenementen kunnen een prachtige manier zijn om de lokale bevolking en cultuur te leren kennen. De vaak zeer feestelijke setting op een bijzondere locatie zorgt er bovendien voor dat je de mooiste evenementen niet snel zult vergeten! In dit artikel lees je meer over vijf van de leukste evenementen in Australië.

    Lees verder

    Zon in je gezicht, wind in je haar: win een voucher voor een huurauto van Sunny Cars

    Zon in je gezicht, wind in je haar: win een voucher voor een huurauto van Sunny Cars

    Wie kent het niet: je bij de verhuurmaatschappij je huurauto ophalen en de baliemedewerker schotelt je allerlei opties en mogelijkheden voor. Moet je die extra verzekering nou nemen? Hoe zit dat met je eigen risico? En wat te denken van de afleveringskosten? Met een huurauto van Sunny Cars hoef je je nergens druk om te maken. Dus eigenlijk: inpakken en wegwezen... op pad met de zon in je gezicht en de wind in je haren.

    Lees verder

    KLM gaat los met bagage

    KLM gaat los met bagage

    KLM heeft iets nieuws bedacht om de prijs van een vliegticket naar de VS of Canada behoorlijk op te schroeven: drie ticketopties. Je kunt nu kiezen uit drie verschillende mogelijkheden. Kies je voor een light ticket dan mag je alleen handbagage meenemen. En over die lightprijs wil ik het even hebben. Je verwacht dat dit dan in basis goedkoper is geworden. Maar is dat ook zo?

    Naar blog

    Cool! Trump krijgt voor 24 miljoen aan koelkasten

    Cool! Trump krijgt voor 24 miljoen aan koelkasten

    Nepnieuws, dacht ik bij het lezen van het bericht, dat er 24 miljoen dollar is gemoeid om het presidentiële vliegtuig van de Verenigde Staten te voorzien van… nieuwe koelkasten. Maar, en je zou er bijna helaas bij zeggen, het bleek zo echt dat CNN, Newsweek, The Guardian, The Independent, om maar een gezaghebbend rijtje te noemen, melding maakten van de primeur van website Defense One.

    Naar blog

    Privacyverklaring

    0.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

    Puuropreis.nl hanteert onderstaand privacybeleid voor haar website

    Algemeen

    Puur op reis is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

    Persoonsgegevens die wij verwerken

    Puur op reis verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt voor het verzenden van onze nieuwsbrief. Puur op reis gaat zorgvuldig met deze persoonsgegevens en privacy om. Wij registreren niet wie je bent en vragen niet om persoonlijke gegevens. Vragen en opmerkingen die je via  mail aan ons doorgeeft, worden uitsluitend bewaard om de dienstverlening op deze website te verbeteren. Indien je er bezwaar tegen hebt dat wij je mail opslaan in een archief, kun je dit via je mail kenbaar maken.

    Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud tonen. Bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde  alsof de bezoeker deze andere heeft website bezocht. Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

    Nieuwsbrief:

    We vragen om je emailadres om je te kunnen e-mailen en je de nieuwsbrief toe te sturen.

    Prijsvragen:

    We vragen naam, adres en telefoonnummer om goederen en diensten bij je af te leveren als je meegedaan hebt aan een prijsvraag. Deze gegevens worden uitsluitend voor dat doel gebruikt.

    Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , dan verwijderen wij deze informatie.

    Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

    Puur op reis verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

    • Het kunnen toesturen van nieuwsbrieven en gewonnen prijzen.
    • Puur op reis neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma's of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Puur op reis) tussen zit.

    Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

    Puur op reis gebruikt technische en functionele cookies. En analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

    Google Analytics

    • Puur op reis maakt gebruik van Google Analytics-cookies.
    • Wij hebben een verwerkersovereenkomst afgesloten met Google.
    • Wij kozen ervoor om een deel van het ip-adres te maskeren.
    • We delen geen gegevens met derden.
    • Puur op reis maakt geen gebruik van andere Google-diensten in combinatie met de Google Analytics-cookies.

    Als je op Puur op reis een zoekopdracht invult, dan kunnen deze zoektermen samen met de technische kenmerken in zogenaamde logfiles worden bijgehouden. Deze gegevens gebruiken wij uitsluitend om na te gaan waar onze bezoekers naar zoeken om zo onze website te kunnen verbeteren. Dit surfgedrag is niet tot jouw persoon te herleiden.

    Door gebruik te maken van deze website geef je toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals hiervoor omschreven. Doordat Google de Safe Harbor Agreement heeft ondertekend, heeft het bedrijf aangegeven de Europese privacyregels te respecteren. Google heeft haar databeheer aangepast aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie zoals die geldt vanaf 25 mei 2018. Als je puuropreis.nl bezoekt, worden de technische kenmerken van de door jouw opgevraagde pagina’s in zogenaamde logfiles in Analytics bijgehouden. Deze gegevens worden uitsluitend ten behoeve van statistische analyses gedurende veertien maanden bewaard.

    Social media

    Social media cookies zijn cookies die functionaliteiten van socialmediawebsites mogelijk maken. Denk hierbij aan een YouTubefilmpje of een Google+, Twitter of 'Like of Share knop voor Facebook.

    De social media partij kan jouw IP-adres herkennen op het moment dat je een pagina van onze website wilt delen of liken. Voor de cookies die de social media partijen plaatsen en de data die zij hiermee verzamelen, verwijzen wij naar de verklaringen die deze partijen op hun eigen websites daarover geven. We raden je aan onderstaande privacy- en cookieverklaringen regelmatig te raadplegen:

    Advertenties op Puuropreis.nl

    Wij maken gebruik van links naar affiliatepartners met wie wij verwerkersovereenkomsten hebben afgesloten. Deze netwerken kunnen ten behoeve van een financiële administratie gedurende enkele maanden de technische kenmerken van deze kliks bewaren. Wij kunnen echter niet zien door welke persoon of vanaf welke computer deze kliks gedaan zijn. Puur op reis participeert in de volgende advertentienetwerken, die eigen registraties voeren en die een eigen privacybeleid hebben. We maken gebruik van hun diensten om adverteerders via performance based advertising te promoten. Performance based advertising is een eerlijke vorm van adverteren omdat een adverteerder alleen betaalt voor daadwerkelijk en meetbaar resultaat.
    Om deze dienst uit te kunnen voeren maken onze partners gebruik van zogeheten affiliate cookies en matching-data. Met deze cookies kan een match worden gemaakt tussen de transactie bij de adverteerder en deze website. Hierdoor weten de partners dat deze website een vergoeding moet ontvangen.

    Bij de registratie van deze vergoeding krijgt deze website toegang tot basale, anonieme transactiedata. Deze data mag door deze website uitsluitend worden opgeslagen en/of bewerkt om de betreffende adverteerder effectiever te promoten of voor het maken van statistische analyses. Deze website draagt er zorg voor dat opgeslagen data adequaat wordt beveiligd en houdt zich aan geldende privacyrichtlijnen en wetgeving. Wij hebben dit aan de partners verklaard door de Algemene publisher voorwaarden te accepteren.

    Het gebruik van affiliate cookies en de opslag van anonieme transactiedata vormt geen gevaar voor de privacy van de bezoeker van deze website. Volgens de Telecommunicatiewet en de AVG / GDPR hoeft hiervoor dan ook geen toestemming te worden gevraagd. Ten aanzien van de dataverwerking binnen de AVG / GDPR beroepen wij ons op de verwerkingsgrondslag Gerechtvaardigd Belang. Wel dienen wij onze bezoekers over het gebruik te informeren.

    Bij het vertonen van advertenties en van zogenaamde 'webbeacons' kunnen deze partijen zogenaamde 'cookies' plaatsen in en lezen van je webbrowser. Een webbeacon is een kleine onzichtbare afbeelding die in een webpagina is geïntegreerd om een opvraging van die pagina te kunnen registreren. Een cookie is een klein bestand met onpersoonlijke gegevens, dat wordt gebruikt om verschillende opvragingen van uw browser met elkaar in verband te brengen. Een cookie kan door de advertentienetwerken bijvoorbeeld worden gebruikt om jouw voorkeuren of gebruikersinstellingen op te slaan, om ingelogd te blijven op een interactief deel van een website, of om advertenties af te stemmen op de interesses en voorkeuren op basis van jouw bezoek aan Puuropreis.nl en andere websites op internet. Puur op reis plaatst zelf geen advertentiecookies of webbeacons.

    De meeste browsers accepteren standaard cookies. Je kunt cookies weigeren door de instelling van je browser aan te passen.

    Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

    Puur op reis neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.

    Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

    Puur op reis bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld en niet langer dan wettelijk is toegestaan.

    Wij hanteren de volgende bewaartermijnen:

    • Nieuwsbrief:
      Bij uitschrijven verwijderen de informatie binnen 14 dagen uit onze systemen.
    • Winnaars van prijzen
      De gegevens van de winnaars van prijsvragen blijven 1 jaar bewaard om bij te kunnen houden wie de winnaars zijn en om gewonnen prijzen, die niet direct worden geleverd, later te kunnen leveren.

    Gegevensverstrekking aan derden

    Puur op reis verkoopt, of stelt  jouw gegevens ook niet gratis ter beschikking, aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou (bijvoorbeeld voor het toesturen van een prijs) of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, hebben wij verwerkersovereenkomsten afgesloten om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Puur op reis blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

    Misbruik

    Wanneer wij vinden dat er sprake is van misbruik of oneigenlijk gebruik van onze website, dan kunnen wij ip-nummers en/of e-mailadressen voor bepaalde of onbepaalde duur blokkeren. Indien bij misbruik derden in hun belangen worden geschaad, kunnen wij de betreffende gegevens aan deze derden ter beschikking stellen. Bij misbruik kunnen wij pogingen ondernemen om de gegevens tot jouw persoon te herleiden, of om aangifte te kunnen doen of eventueel juridisch te kunnen aanspreken.

    Inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging, intrekking en bezwaar

    Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Puur op reis en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. t.a.v. M. van de Wouw, de Functionaris Gegevensbescherming van Puur op reis.
    Postadres van Puuropreis: Postbus 2074, 2990 DB Barendrecht.

    Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek .

    Puur op reis wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

    In safaripark de Beekse Bergen kun je maar beter in je auto blijven...

    Segwaytour. Met schrikeffect ;-)

    Stttttttt... door Riga