Mindful, wellness... afgelegen plekken om tot rust te komen

2.6666666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reisToe aan een ontspannen break in aanloop naar de mei- en zomervakantie? Overal ter wereld zijn er steeds meer mogelijkheden voor een welverdiende retraite. Rustgevende vakanties met alles erop en eraan. Om je onder te dompelen in een wereld van wellness, ontspanning, mindfulness, zelfontdekking en geestelijk ‘uitwaaien’. En dat steeds meer mensen zo'n spa- of wellnessvakantie in een prachtige omgeving wel zien zitten blijkt uit een wereldwijde enquête, in 2015 uitgevoerd door Booking.com. 

Uit dat onderzoek kwam naar voren dat 45 procent van de reizigers aan een spa- of wellness vakantie willen boeken in 2016. En voor maar liefst 78 procent van alle 36.000 respondenten is ‘ontspanning’ een prioriteit bij het kiezen van een vakantie.

Heb jij behoefte om even te ontsnappen aan de hectiek van alledag en echte rust te ervaren? Bekijk dan deze selectie van de 7 meest bijzondere accommodaties wereldwijd om heerlijk tot rust te komen. Ze zijn allemaal te boeken via Booking.com! En bekijk zeker ook de beoordelingen van andere gasten van deze accommodaties.

Juma Amazon Lodge– Brazilië
De Juma Lodge ligt zo mooi verscholen in het regenwoud van de Amazone, dat het bijna surrealistisch aandoet. De eenvoudig ingerichte bungalows passen perfect in het landschap en kijken uit op het groene bladerdak en het vredige Jumameer. Hier ontsnap je letterlijk aan alle drukte. Dit is de ideale plek om de geluiden van moeder natuur op je in te laten werken, terwijl je languit in de hangmat op je eigen balkonnetje ligt. Je voelt je als herboren!

Sopron Monastery- Hongarije
Ben je op zoek naar een plek waar je alle dagelijkse beslommeringen achter je kan laten en waar je simpelweg kan zijn? Dan is een oud klooster perfect. Weg met de stress van het werk, kom maar op met de rust. De prachtig ingerichte kamers van het Sopron Monastery Retreat Centre maakt het de perfecte plek voor een dosis zelfreflectie. Verwen jezelf met een ontspannende massage, maak een wandeling in de rustgevende tuinen of bezoek de inspirerende kloosterbibliotheek.

Phulay Bay, A Ritz-Carlton Reserve– Thailand
Het Phulay Bay Ritz-Carlton Reserve is een serene enclave met uitzicht op de Andamanse Zee, waar niets je meer herinnert aan het druk-druk-druk van thuis. De vrijwel geheel houten constructie in traditionele Thaise stijl is omgeven door tropische tuinen en heeft een infinity pool met uitzicht op de oceaan. Je kunt er genieten van de prachtige spa en deelnemen aan ontspannende activiteiten zoals Thaise kookworkshops en batikken.

Shukubo Koya-san Eko-in– Japan
Een verblijf in het Shukubo Koya-san Eko-in, een 1000 jaar oude boeddhistische tempel, is een unieke ervaring voor iedereen die innerlijke rust wil ervaren. De traditioneel Japanse inrichting brengt je in de spirituele stemming, de groepsmeditatie en het Goma vuurritueel doen de rest.

Bushmans Kloof Wilderness Reserve & Wellness Retreat– Zuid-Afrika
De locatie van Bushmans Kloof, diep in de Zuid-Afrikaanse bush aan de voet van het Cederberg-gebergte, maakt dit verblijf tot een ware oase. Het uitzicht op de open, ruige vlakte is hier fenomenaal. Op het gebied van buitensportactiviteiten is hier genoeg te doen waarbij contact met de natuur gegarandeerd is! Zo voert de Crystal Pools Trail langs imposante rotsformaties en watervallen en zijn er meer dan 130 plekken met prehistorische rotsschilderingen. Behoefte aan ontspanning na een actieve dag in de buitenlucht? Sluit de dag af door lekker te relaxen in de spa.

Lyngen Lodge - Noorwegen
De Noorse Lyngen Lodge ligt aan de oever van de schilderachtige Lyngenfjord, een unieke, afgelegen locatie midden in het gelijknamige bergland, op 300 kilometer ten noorden van de poolcirkel. Deze rustieke lodge is de ultieme uitvalsbasis voor een ontspannen vakantie zonder stress. De grasbedekking op het dak houdt tijdens de winter de warmte binnen, waar het mooie interieur garant staat voor gezelligheid.

Hotel Yoga - Oostenrijk
Een verblijf in het Yoga Hotel biedt een verheffende ervaring te midden van een spectaculaire omgeving. Ervaar het leven in het hier en nu tijdens de yoga- en meditatieworkshops, die waarden als bewustwording en dankbaarheid centraal stellen. Het schitterende uitzicht op de bergen maakt de retraite de perfecte plek om dichter bij de natuur te komen.

Nog meer wellnessvakanties vind je bij Spa Dreams en Puur & Kuur

 

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder