Meer toeristen naar Spanje en Griekenland

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Gran Canaria
Puur op reis: Gran Canaria
Na de teleurstellende boekingscijfers van de afgelopen tijd zitten Griekenland en Spanje, ondanks de aanhoudende crisis in deze landen, toch weer in de lift, zo blijkt uit onderzoek van reisaanbieder Tjingo.nl. Dit wordt ook bevestigd door zowel het Spaans als Grieks Verkeersbureau. Tjingo deed onderzoek naar de populariteit van de Griekse en Spaanse eilanden. Ook de Spaanse costa’s werden onder de loep genomen. Uit het onderzoek blijkt dat zeker Spanje een populaire vakantiebestemming is. Toch gaan Nederlanders ook weer graag naar de Griekse eilanden.

Populaire Spaanse costa’s

Spanje is altijd al een populaire bestemming geweest onder de Nederlanders, zo blijkt ook weer uit de boekingscijfers van  de afgelopen jaren. In 2011 had Spanje, net als vele andere landen, te maken met een daling van het aantal boekingen. In 2012 klom Spanje weer omhoog en waren de costa’s weer populaire vakantiebestemmingen onder de Nederlanders.

De Costa del Sol, met bekende plaatsen als Torremolinos, Marbella en Torre de Mar, is met 42 procent veruit de populairste kustregio van Spanje. Dit kustgebied maakte, met een stijging van 8 procent ten opzichte van 2011, tevens de grootste groei door. De Costa Dorada met haar lange, brede stranden aan de oostkust van Spanje en plaatsen als Barcelona, Salou en La Pineda scoren constant met 16 procent bezoekers. De Costa Brava met plaatsen als Blanes, Lloret de Mar en Tossa de Mar nam met 5 procent in populariteit toe.

De populairste Spaanse eilanden

Opvallend is dat de Spaanse eilanden tegenwoordig populairder zijn dan de Spaanse costa’s. Gran Canaria was in 2012 met 31 priocent het meest geliefde eiland. Met name partyeiland Ibiza is flink in opkomst. De top 3 van best gewaardeerde Spaanse eilanden: Tenerife, Gran Canaria en Mallorca.

Welke Spaanse bestemmingen zijn minder gewild?

De Costa Blanca (o.a. Benidorm) nam met  7 procent in populariteit af. Ook het aantal boekingen naar het Spaanse eiland Fuertaventura neemt door de jaren heen af. Verder wordt ook het Canarische Eiland La Palma steeds minder aantrekkelijk gevonden en dalen de boekingen daar met maar liefst 49 procent ten opzichte van 2009.

Waar je moet zijn in Griekenland

De Griekse eilanden zijn flink getroffen door de lokale crisis, maar lijken weer in de lift te zitten. De boekingen naar het populaire Kreta zijn in 2012, in vergelijking met 2011, met 29 procent toegenomen. Ook het eiland Kos is geliefd onder toeristen en is ten opzichte van 2011 met 63 procent gestegen. In 2012 nam ook de populariteit van het eiland Rhodos weer toe, namelijk met 31 procent. Samos en Corfu lijken daarentegen definitief uit de gratie bij de Nederlandse toerist. Op deze eilanden is nog weinig herstel te zien.

De verwachtingen voor 2013

Uit de trends voor 2013 kan worden geconcludeerd dat vroegboekers voornamelijk weer naar de Costa del Sol boeken. Ook de Costa del Maresme met plaatsen als Calella, Malgrat de Mar en Pineda de Mar neemt in populariteit toe. De Costa Brava wordt waarschijnlijk, zoals gebruikelijk voor deze kustregio, weer door de laatboekers geboekt. De eerste cijfers voor de Spaanse en Griekse eilanden van 2013 laten sterke overeenkomsten zien met de boekingen van het afgelopen jaar.

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder