Strengere corona-maatregelen in Europa

2.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Sagrada Familia, Barcelona ©puuroopreis
Sagrada Familia, Barcelona ©puuroopreis

Op diverse plekken in Europa worden de corona-maatregelen weer aangescherpt, na de ontdekking van nieuwe virusbrandhaarden. Kroatië heeft vanaf 21 juli een oranje reisadvies, Barcelona gaat deels op slot en ook België houdt de vinger aan de pols. Update: 22 juli 2020.

Barcelona

In Barcelona gaan bioscopen, discotheken, sportcentra, theaters en zwembaden weer dicht om een nieuwe uitbraak van het coronavirus tegen te gaan. Daarnaast wordt de bevolking van de Catalaanse hoofdstad opgeroepen de komende vijftien dagen alleen de deur uit te gaan als het noodzakelijk is. Ook is het de komende 15 dagen verboden om in groepjes van meer dan tien mensen samen te komen. De Catalaanse overheid raadt mensen bovendien aan in het weekend niet naar tweede huisjes buiten de stad te gaan. Cafés en restaurants mogen slechts de helft van hun capaciteit benutten en moeten al om acht uur ’s avonds sluiten. Stranden blijven wel open, maar de overheid dringt erop aan daar weg te blijven.

Volgens de lokale autoriteiten betreft het nog dringende adviezen, van een nieuwe lockdown is vooralsnog geen sprake. Die kan overigens alleen worden ingesteld door de centrale overheid, die in de hoofdstad Madrid. Toeristen zijn sinds 21 juni weer welkom in Spanje. De nieuwe uitbraak heeft nog niet geleid tot het aanpassen van het reisadvies voor de Noord-Spaanse regio Catalonië.

Frankrijk

Frankrijk grijpt eveneens in. Premier Castex heeft aangekondigd dat de verplichting om mondkapjes te dragen in alle publiek toegankelijke gebouwen al vanaf volgende week van kracht wordt. Eerder werd gesproken over 1 augustus als ingangsdatum.

België

Onze zuiderburen vrezen inmiddels een tweede coronagolf en er is opgeroepen vooral thuis te blijven, om verspreiding van het virus te voorkomen. Volgens de viroloog Marc Van Ranst is er ‘absoluut sprake van een wake-upcall”, schrijft de NOS. Volgens de laatste cijfers is het gemiddeld aantal coronabesmettingen in België fors gegroeid. Antwerpen neemt al extra coronamaatregelen: er geldt vanaf zaterdag de 25e een bredere mondkapjesplicht. Dat betekent overal waar je beweegt: markten, kermissen en openbare ruimtes. Je mag het kapje afdoen als je gaat eten, maar moet het weer op als je bijvoorbeeld naar het toilet gaat. Ook moeten horecazaken de contactgegevens van klanten noteren. De verkoop van alcohol wordt aan banden gelegd. 

Kroatië

Door de toegenomen besmettingsgraad in Kroatië is het reisadvies aangepast van  ‘geel’ (let op: er zijn veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen). Reis alleen naar Kroatië als dat noodzakelijk is. Na een verblijf in Kroatië krijg je bij terugkeer in Nederland het dringende advies om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan. De ANVR laat weten dat wie een pakketreis heeft geboekt, door de reisorganisatie wordt gerepatrieerd. Moet je nog vertrekken dan kun je omboeken of annuleren. Nog geplande reizen naar Kroatië gaan niet door. Ben je met de auto naar Kroatië dan raadt het ministerie van Buitenlandse Zaken aan om uit te zoeken hoe je zo snel mogelijk veilig terug kunt keren en wordt afgeraden te blijven als het verblijf niet echt noddzakelijk is.

Lees ook deze artikelen:

Autovakantie dit jaar populair

Reisnieuws: nieuwe coronamaatregelen in Europa

Reisadvies van de Nederlandse overheid: welke reisadviezen zijn er?

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder