Smartphones niet of nauwelijks verzekerd​

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reisTijd voor reisverzekeraars om de totale bagageschade op te maken over de zomermaanden van 2015. In de top vijf van reisverzekeraars Europeesche en Allianz Global Assistance staat de smartphone op nummer één. De toenemende populariteit van de smartphone is dus ook terug te zien in het aantal schades. Uit de polisvoorwaarden van reisverzekeraars blijkt echter dat smartphones soms niet, of in de meeste gevallen maar beperkt verzekerd zijn.

Smartphones blijven tijdens een dagje strand of een excursie niet meer in de kluis of het nachtkastje van het hotel of appartement liggen zoals vroeger, toen de mobiele telefoon eigenlijk alleen werd gebruikt in noodgevallen of om het thuisfront af en toe op de hoogte te houden. Tegenwoordig is de smartphone onmisbaar tijdens vakanties. Foto- en videocamera’s lijken overbodig te zijn geworden. Dit is een opvallend gegeven volgens verzekeraar Allianz Global Assistance. De camera komt dit jaar namelijk niet meer voor in hun top vijf reisschades.

Europeesche Verzekeringen                                                           Allianz Global Assistance

1. Smartphone/telefoon                                                                       1. Smartphone/telefoon
2. Tablet/e-reader                                                                                2. (Zonne)brillen
3. (Zonne)brillen                                                                                  3. Tablet/iPad/laptop
4. Camera                                                                                           4. Koffer
5. Laptop                                                                                             5. Handtas met inhoud

​Laura van Lingen, woordvoerder van Nationale Nederlanden, geeft aan dat schade aan of verlies van smartphones, tablets en brillen ook bij hun het meest geclaimd worden op de reisverzekering.

Maximale vergoedingen in polisvoorwaarden

De vergoeding voor bagage verschilt per reisverzekeraar. Dit geldt dus ook voor de smartphone. Uit een vergelijking van de polisvoorwaarden van doorlopende reisverzekeringen blijkt dat de smartphone niet of maar tot een bepaald bedrag verzekerd is. De meeste bedragen komen uit op 250 tot 500 euro per gebeurtenis of per reis, maar er zijn ook uitzonderingen.

Wie verzekert wat?

Verzekerden met een doorlopende reisverzekering van HEMA en InShared komen van een koude kermis thuis als hun mobiele telefoon kapot gaat of gestolen wordt tijdens de vakantie. Schade aan of diefstal van een smartphone is bij deze verzekeraars helemaal niet gedekt.
Reisverzekeraar Europeesche biedt geen vergoeding voor een smartphone bij de basisdekking. Verzekerden kunnen kiezen tussen basis, comfort of optimaal. De maximale vergoeding voor een telefoon is bij de basisdekking 100 euro. Maar daar staat tegelijkertijd een eigen risico van 100 euro tegenover. Dit betekent een vergoeding van 0 euro. Niets dus. Klaske Woolthuis, woordvoerder van Europeesche, bevestigt dit.

Reisverzekeraars met hoogste vergoeding

Verzekerden die veel waarde hechten aan hun bagage kunnen bij de meeste reisverzekeraars kiezen voor een doorlopende reisverzekering met een uitgebreidere dekking. Deze polissen bieden dan ook een betere dekking voor de smartphone. Bijvoorbeeld Allianz Global Assistance en de ANWB bieden een uitgebreidere dekking voor smartphones wanneer een verzekerde kiest voor de comfort-, premium- of excellentdekking. De maximale vergoeding kan dan oplopen tot 1750 euro.

Verzekerde kijkt naar prijs, niet naar polisvoorwaarden

Volgens Klaske Woolthuis van de Europeesche letten mensen bij het afsluiten nog steeds vooral op de premie. Pas op het moment dat er schade is, worden de polisvoorwaarden erbij gepakt. Het komt dus nog steeds voor dat de verzekeraar een verzekerde teleur moet stellen als blijkt dat er een beperkte vergoeding geldt voor bijvoorbeeld de smartphone. Polisvoorwaarden zijn dan ook een heel belangrijk onderdeel van een verzekering, zo meent verzekering.nl. Niet iedereen hecht waarde aan dezelfde dingen. Hou daar dus rekening mee in je zoektocht naar een goede reisverzekering.

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder