Mooie en 'lekkere' fietstochten in Duitsland

0.76470588235294 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Fiets- en culinaire routes Duitsland©pr-Duitsland
Fiets- en culinaire routes Duitsland©pr-Duitsland

Of je nu kiest voor een e-bike, mountainbike of toerfiets, in Duitsland haal je je fietshart op langs interessante en afwisselende fietsroutes als de EmsRadweg, Neckartal-Radweg, RuhrtalRadweg en Weser-Radweg. Vanaf je zadel zie je prachtige natuur, kom je door leuke plaatsjes en fiets je langs rivieren zonder grote beklimmingen. Extra lekker: de regionale delicatessen langs de routes. De vier van de in totaal zeven fietsroutes werken samen onder de naam ‘De mooiste fietspaden langs rivieren in Duitsland’. De andere drie zijn de Elberadweg, Mosel-Radweg en de Rijnfietsroute.

EmsRadweg

Over een lengte van 375 kilometer fiets je langs een van de kortste rivieren van Duitsland, de Ems. De route begint direct aan de bron van de Ems bij Hövelhof. Het pad eindigt via het Münsterland, het Emsland en Ostfriesland aan de Noordzee in Emden. De EmsRadweg is bijzonder vanwege de geringe hoogteverschillen en uitermate geschikt voor lekkerbekken. Onderweg zijn er namelijk regionale culinaire delicatessen te proeven. Ooit gehoord van het gerecht Pickert? Of wat dacht je van het Westfaalse roggebrood dat op de oorspronkelijke manier gemaakt wordt in de molen langs de route. Pumpernickel-Torte bij de koffie en ’s avonds een vers gevangen zalmforel. In tal van boerderijwinkeltjes vind je lokaal verbouwde asperges en andere groenten, en melk van de koeien die langs het fietspad grazen. 

Koop je fietsuitrusting, koffers of tassen bij Aktiesport of Bagageonline

Neckartal-Radweg

Hotelletjes, kroegen, biertuinen, wijnboeren, wijnproeverijen en de mooiste wijndorpjes zijn volop aanwezig langs de Neckartal-fietsroute. De rivier, die door dichters en schilders de ‘meest romantische rivier’ van het land genoemd wordt, slingert vanaf zijn wieg in het Zwarte Woud noordwaarts richting de Rijn naar Mannheim. Het fietspad langs de Neckar – de Neckartal-Radweg, is 370 kilometer lang. Het fietsen over deze etappe gaat eenvoudig. Extra reden om dus flink te genieten van de vele Weinstuben en vruchtbare wijngaarden langs deze route. Zo fiets je door de mooiste wijnstreken van Baden-Württemberg, kom je langs het idyllische wijndorpje Besigheim met zijn historische oude stad en omringd door vruchtbare wijngaarden. De wijnstad Hessigheim is ook een stop waard. Ook biedt de route panoramische uitzichtpunten. Kortom deze fietsroute belooft puur wijnplezier.

Hotel onderweg? Kijk bij Booking.com

RuhrtalRadweg

Het 240 kilometer RuhrtalRadweg - tussen het Sauerland en de metropool Ruhr – het nieuwe Ruhrgebied - biedt vooral lekkernijen uit de regio.
Typische lokale gerechten die je onderweg op de menukaart aantreft zijn stoofpotjes, soepen, curryworst, gehaktballen en pastasalade. Bijzonder zijn de vele brouwerijen langs het fietspad. Zo vind je er: Veltins in Meschede, Fiege in Bochum, Stauder in Essen of Köning in Duisburg. Ook is een bezoek aan de meer dan 110 jaar oude limonadefabriek Sinalco in Duisburg de moeite waard. Een typische regionale delicatesse uit het Sauerland is het gerecht Potthucke, een in de oven gebakken cake van aardappel met eierbeslag. Of je maakt een stop bij een van de vele snackkraampjes langs de route en smult van Manta-Platte - een curryworst met friet, mayonaise en ketchup. Fietsen en watertanden gaan hand in hand op deze route.

Sport- en reisartikelen bestel je bij De Zwerver of Reisartikelen

Weser-Radweg

De fietsroute langs de Weser, van het Weserbergland tot aan de Noordzee, is één van Duitslands populairste routes. En dat is niet voor niets: de route is vrij vlak en gaat over rustige wegen. Vooral ook culinair is de route erg interessant. Hét product waar deze regio om bekend staat is de bijzondere asperge die hier groeit. De teelt van asperges kent een lange traditie in de regio Midden-Weser. Al rond de eeuwwisseling werden deze edele groenten verbouwd. De smaak van Nienburger asperges wordt gekenmerkt door zijn heerlijke aroma. In het noorden aan de kust vind je heel wat vis en zeebanket op de menukaart. Verse vis, zeevruchten en schaaldieren; direct verkrijgbaar bij de kotter. Of in een van de plaatselijke restaurants. Na een dag fietsen biedt deze route lokale, organische en verse producten. Prima route om eens goed te proeven van de Duitse regionale keuken.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder