De ultieme roadtrip: met de camper over Sicilië

0.9 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Roadtrips worden steeds populairder. Bij een roadtrip denk je in eerste instantie waarschijnlijk niet gelijk aan Sicilië, maar dit Italiaanse eiland is eigenlijk perfect voor een roadtrip. Sicilië heeft, naast prachtige natuur en mooie plaatsjes, ook heerlijke stranden. Geweldig om dit eiland dan ook te ontdekken tijdens een roadtrip met camper. Dat kan met je eigen camper, maar als je deze niet hebt, kan je ook heel eenvoudig een camper huren. Overnachten kan op speciale camperplaatsen, maar ook op campings zijn mogelijkheden genoeg.

Vliegen naar Palermo en verder met de camper

Het is heel eenvoudig om vanuit Nederland naar Palermo te vliegen. Doordat er veel budgetmaatschappijen op Palermo vliegen zijn vliegtickets relatief goedkoop. Op het vliegveld haal je jouw gehuurde camper op en dan kan de roadtrip echt beginnen. Sicilië is een prachtig eiland waar je heel veel kunt zien en beleven. Vervelen is dan ook uitgesloten. Er zijn echter zes plaatsen die je zeker niet mag missen tijdens je roadtrip door Sicilië.

1. Trapani

b_250_166_16777215_00_images_stories_bedrijfinbeeld_Trapani-Puuropreis-Goboony.jpgTrapani is een oude havenstad in het noordwesten van Sicilië. Deze plaats ligt ongeveer 100 kilometer vanaf Palermo. Er komen jaarlijks veel toeristen naar deze plaats vanwege de vele bezienswaardigheden. Een bezoek aan de Cattedrale San Lorenzoen de Chiesa del Collegio Gesuiti mogen zeker niet ontbreken. Naast het oude stadsdeel is er ook een nieuw stadsdeel met luxe winkeltjes. Ongeveer drie kilometer van het centrum ligt het Lido San Giuliano, een prachtig strand aan de mooie blauwe zee. Heerlijk om na een dag struinen door Trapani te ontspannen op het strand. 

2. Cefalu

Cefalu ligt ongeveer 70 kilometer vanaf Palermo. Deze stad heeft een prachtig middeleeuws centrum. Ook kun je hier genieten van de heerlijke stranden, maar Cefalu staat vooral bekend om La Rocca, een gigantische rotspartij in zee. Het is mogelijk om deze rotspartij te beklimmen, als je dat doet heb je een adembenemend uitzicht over de stad en omgeving. Als je van kunst houdt, is het Museo Mandralisca zeker een aanrader. Er zijn wandelroutes uitgezet waarbij je door de mooiste delen van Cefalu komt. Naast cultuur staat de stad en omgeving ook bekend vanwege de prachtige natuur.

3.Palermo

b_250_166_16777215_00_images_stories_bedrijfinbeeld_Palermo-Puurpopreis-Goboony.jpgPalermo is vooral bekend door de Arabisch-Normandische architectuur. Je kunt deze stad te voet bekijken, maar een leuk alternatief is de "Tre ruote", een wagentje op drie wielen waarmee je op een leuke en makkelijke manier de vele bezienswaardigheden van Palermo kunt zien. Veel bezienswaardigheden liggen redelijk ver uit elkaar en dan is het fijn als je niet overal te voet heen hoeft. Tip: bezoek de kathedraal van Palermo. Je vindt er veel Arabische invloeden omdat de kathedraal eerst gebruikt werd als moskee. Palermo staat ook bekend vanwege de historische markten. Sommige zijn meer dan een kilometer lang

4. Vulkaan Stromboli

Als je de Vulkaan van Strombili wilt bezoeken, moet je met de boot overvaren naar het gelijknamige eiland, waar ongeveer 600 mensen wonen. De vulkaan op dit eiland heeft permanent vulkanische activiteit, vandaar dat de bijnaam van het eiland "Vuurtoren van de Middellandse Zee” is. Met een beetje lef kun je de vulkaan zelfs beklimmen.

5. Taormina

b_250_142_16777215_00_images_stories_bedrijfinbeeld_Taormina-Puuropreis-Goboony.jpgTaormina is een oud dorpje, gelegen op een steile rots aan zee. Parkeer je camper onderaan de rots en ga met de kabelbaan of bus naar het centrum van Taormina. Het is daar echt prachtig! Wandel door de verschillende straatjes en plof neer in een van de vele restaurantjes. Niet te missen: het prachtige Griekse theater. Taormina staat bekend om zijn jetset, dit merk je aan de vele dure hotels en winkeltjes.
 

6. Catania

En dan is er natuurlijk Catania, de op een na grootste stad van Sicilië. De Via Etna is de bekendste straat in deze stad. De straat is bijna drie kilometer lang en omzoomd door veel oude gebouwen. Maar er is hier nog veel meer te zien, zoals het standbeeld van Bellini en het Romeinse amfitheater. 

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder