Superspa in Sousse

2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Mövenpick Sousse @Puur op reisDe start is abominabel. Op zoek naar de Marine Spa stap ik, gekleed in witte badjas en dito slippers, in de verkeerde lift van het Mövenpick Resort in Sousse, een kolos met 618 kamers aan de oostkust van Tunesië. Als ik beneden uitstap, is het Kuifje in Wonderland. De tientallen deelnemers aan een congres over medische apparatuur, in afwachting van hun inschrijving, kijken me aan alsof ik bloot ben. Een hotelmedewerker maakt aan de gênante vertoning een einde door me de juiste weg te wijzen. Daartoe moet ik echter dwars door de lobby, ter grootte van een concertzaal, en dus weer die blikken... 

Relaxervaring

Uiteindelijk weet ik de goede lift te vinden en mag ik afdalen naar de genot- en relaxruimten van het Mövenpick. Want dat kan ik nu schrijven, een paar weken na de beschamende gebeurtenis als sneeuwman in Sousse. De ontvangst in de spa is super; de inrichting met lampen, boomstronkjes, stenen, schelpen en strengen groen eigentijds en het aantal behandelingen welhaast ontelbaar. In een van de 24 behandelkamers is mij het milk & honey moisturing bath gegund, een badritueel waarbij melk en honing dus een voorname rol spelen.

In combinatie met het lichtspel in het plafond ontstaat een relaxervaring, die wat mij betreft best wel langer dan 25 minuten had mogen duren. De kosten? Omgerekend ongeveer een euro per minuut. En dan te bedenken dat vlakbij de bewoners van de andere 617 kamers in de gigantische ontbijtzaal hun calorieën naar binnen slaan, om vervolgens een plekje te gaan veroveren bij het buitenzwembad of op het strand.
Intimiteit versus massaliteit, dat kun je zomaar aan de Boulevard du 14 Janvier – weer die verwijzing naar de Jasmijnrevolutie van 2011 – in Sousse meemaken. ‘De Marine Spa geeft verwennerij een nieuwe betekenis door het combineren van het beste van thalassotherapie en spa-behandelingen’, staat er op de website van dit Mövenpick. En daar is niks van gelogen.

Souk

Een bezoek aan Sousse is voor velen niet compleet zonder een bezoek aan de souk, gelegen naast de grote moskee van de stad. Voor wie het noorden van Afrika een beetje kent, biedt deze overdekte markt een vertrouwd beeld. Een wirwar van smalle straatjes, waarlangs handelaren in alle leeftijdscategorieën proberen hun waar aan de toerist te brengen. Tapijten, specerijen, kleding, parfums, schoenen, souvenirs; je vindt het ook in hartje Sousse.
Net als buiten de markt is er sprake van rustige handel. De barbier neemt het ervan in zijn eigen kappersstoel, voor de tas met het opschrift Barce Lona is ook vandaag geen belangstelling. Als we weer bijna buiten zijn, spreekt een oude man me aan. Het moet over de kans van de dag gaan, zo opgewonden is de verkoper. Om het lange verhaal kort te maken: bij eigen onderzoek in Carthago heeft hij uiterst waardevolle munten opgegraven, en die gaan juist vandaag in de verkoop. Waarschijnlijk omdat ik niet direct afwijzend reageer, trekt hij me mee naar een tafel waarop de kostbaarheden liggen. Ik zie tientallen munten met onder anderen de namen en beeltenissen van Adolf Hitler, Erwin Rommel en koning Wilhelmina. Inderdaad, koning. Ik heb besloten om het staaltje huisvlijt netjes in Sousse achter te laten.

Barbier in de souk van Sousse @Puur op reisLamp in de souk van Sousse @Puur op reisToren in Sousse @Puur op reisStraatbeeld in Sousse @Puur op reis

 
 

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder