De spookachtigste bestemmingen voor Halloween

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reis: HalloweenWie wil er een sensationele Halloween dit jaar? Er zijn in de wereld een aantal gruwelijke bestemmingen zoals spookhotels, ondergrondse passages en verlaten panden waar spookverhalen deel uitmaken van de rijke historie. Bekijk de lijst van zeven bijzonder horrorbestemmingen wereldwijd, samengesteld door Hotels.com en mét een toevoeging van Puur op reis.

 

Geestenkind in New Orleans

Op de begraafplaatsen van New Orleans zijn oorlogshelden begraven, die tijdens de laatste grote slag van de Amerikaanse bevrijdingsoorlog in 1812-1815 stierven. De omwonenden worden nog steeds achtervolgd door geesten van mannen, die tijdens de oorlog zijn omgekomen. Hotel Monteleone is niet voor niets één van de meest spookachtige plekken in de VS. Op de 14de verdieping dwaalt een geestenkind, als we de gasten die tijdens Halloween in het hotel verblijven mogen geloven.

Onopgeloste moorden in Londen

De mythe van Jack the Ripper, de man die in 1888 een reeks brute moorden op Oost-Londense prostituees op zijn naam zette, trekt nog steeds grote groepen reizigers. In de Londonse wijk Whitechapel sneed Jack the Ripper de kelen van de dames door en verminkte hij hun buiken. Veel van zijn slachtoffers zijn na hun dood teruggegaan naar het plaats delict. Nog steeds is hun aanwezigheid voelbaar in de gebouwen rond Mitre Square, zoals bijvoorbeeld het Chamberlain Hotel.

Mythes over Kopenhagen

De Kopenhaagse Kleine Molen werd gebouwd in 1783 en is de laatste molen op de oude dijk. Waar het nu deel uitmaakt van het Nationaal Museum, leefde er voorheen een echtpaar tot hun dood in 1900. Naar verluidt spoken zij er nog steeds rond ’s nachts. Ook rond het Trekroner fort schijnt het te spoken. Het fort werd gebouwd in 1713 en ligt op een klein eiland bij de ingang van de Kopenhaagse haven. De vestigingswerken werden gebruikt om Denemarken te beschermen tegen externe vijanden. Nu is het een hotspot voor Deense spookjagers, die daar spirituele aanwezigheid en huilgeluiden hebben waargenomen.

Dodenstrand van Singapore

Bij Singapore denken reizigers vaak aan zee, rust en ontspanning, maar één van de exotische stranden was het decor voor een uiterst bloederige confrontatie in de Tweede Wereldoorlog. Op Changi Beach werden duizenden Chinese soldaten doodgeschoten door Japanners. De lokale bevolking beweert dat het geschreeuw van de doden ‘s nachts op het strand hoorbaar is. ‘s Ochtends trekken de geesten zich terug in de gaten langs de rand van het water, waar hun lichamen werden begraven.

Ondergrondse spoken in Parijs

De meeste reizigers associëren Parijs met liefde, maar onder de stad ligt een uitgebreid stelsel van meer dan 300 km aan ondergrondse gangen, assen en catacomben, waarvan sommigen werden gebruikt als begraafplaats. Toeristen kunnen met Halloween een huiveringwekkende rondleiding krijgen, waarbij bovennatuurlijke verschijningen de gasten van de ondergrondse galerijen schijnen aan te raken. Ook in het Franse spookhotel Le Pavillion vinden veel onverklaarbare gebeurtenissen plaats. Zelfs zoveel dat dat het management eerder een specialistisch team inschakelde om de paranormale activiteiten te onderzoeken.

Bloederig verleden van Edinburgh

Rond het Greyfriars kerkhof in Edinburgh is de beroemde Bloody Mackenzie begraven. De legende vertelt dat de bloederige Mackenzie de wereld bereisde op zoek naar nieuwe methodes om zijn gevangenen te martelen. In de jaren ’90 is zijn graf verwoest door een zwerver en sommigen beweren dat het de geest weer tot leven heeft gewekt. In een klein stadje op 20 km afstand van Edinburgh, ligt ook het Dalhousie Castle Hotel, waar het niet pluis schijnt te zijn.

De exorcist in Washington

In Washington D.C. staat George Town, één van de oudste en meest prestigieuze universiteiten in het land. In de straten rond de universiteit is de legendarische horrorfilm “The Exorcist” opgenomen. Lafayette Square staat bekend om de onverklaarbare gebeurtenissen, die worden toegeschreven aan spoken en geesten. Ook in het Omni Shoreham Hotel wordt flink gegriezeld. Gasten horen vreemde geluiden in de lege gangen en lampen en televisies gaan uit zichzelf aan en uit. Angsthazen kunnen maar beter niet de zogeheten spookwoonkamer 807 boeken.

Ierland

Ook in Ierland barst het van de spookverhalen en spookhuizen. Puur op reis bezocht er een, hoorde het 'geestige'verhaal en kreeg kippenvel.

Halloweenaanbiedingen

Bij Vakantieveilingen.nl zijn er nu speciale Halloweenveilingen. Boek talloze enge uitstapjes zoals de Amsterdam Dungeon, of de Halloween Fright Nights voor een spookachtig laag prijsje.
Kijk hier voor de Halloweenveilingen. 

Bij DealeXtreme.com koop je voor een prikkie de leukste Halloween items. Van griezelige maskers tot pompoen lantaarns. 
Kijk hier voor de griezeligste koopjes, mét gratis verzending.
 

Check je Halloweenhotel op Zoover.com.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder