Kom gluren bij Rotterdamse duurzame buren

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Gluren @ puuropreisBinnenkijken in een duurzaam designhuis? Zien hoe mooi het is om beton niet af te werken? Het kan op het evenement 'Gluren bij de Duurzame Buren'  dat zaterdag 8 oktober wordt gehouden in het steeds hippere en groenere Rotterdam.

In vier tours, die langs verschillende duurzame woningen en projecten gaan, zetten bewoners hun (voor)deuren open en kun je zien hoe inventief Rotterdammers zijn als het gaat om de combinatie van duurzaam en leefbaar. De routes zijn uitgezet in zowel Rotterdam Noord, Rotterdam west als het oude sportcomplex van Leonidas in Kralingen.

Hier zijn de woningen nog in aanbouw, maar je kunt al goed zien hoe bijvoorbeeld het houten skeletbouwhuis van architect Stefan Prins er uit gaat zien. Zijn energieneutrale vrijstaande huis heeft alles in zich om ook een droomhuis te worden. Opvallend is de hoge glasgevel aan de voorkant van het huis en het vele glas in de zijgevels: "Zo hebben we altijd licht in huis", vertelt Prins. Dat het huis duurzaam is in het gebruik van natuurlijke materialen én daarbij nog eens laag in energieverbruik mag duidelijk zijn bij een project waar dat het doel is.

Europa’s grootste dakboerderij

gluren @ PuuropreisNaast duurzame huizen met een hoog x-factor gehalte brengt de woontour ook een bezoek aan verschillende duurzame projecten in Rotterdam, waaronder de Dakakker op het Schieblock: de in 2012 aangelegde grootste dakboerderij van Europa. Ook neem je een kijkje bij het biologische restaurant Gys op de Nieuwe Binnenweg.

Vriendelijk voor je portemonnee

Er kunnen in totaal 240 mensen deelnemen aan de tours die, heel duurzaam, op de fiets worden afgelegd. Je kunt komen met je eigen fiets of er een lenen. De vier tours vertrekken allemaal om 13.00 uur bij de Pop-up store Energiebesparing010 aan het begin van de Koopgoot vanaf de Lijnbaanzijde. Daar kom je aan het eind van de tour, zo rond 16.30 uur ook weer terug. Je kunt je nog aanmelden op www.rotterdam.nl/energiebesparing. De tour is ook nog eens vriendelijk voor je portemonnee: het kost helemaal niets.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder