Gezocht: inpakcursus voor gevorderden!

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

b_157_175_16777215_00_images_stories_blogfoto_koffer.jpegO, wat kan ik ze benijden… mensen, en dan vooral collega's, die op reis gaan met een minimale hoeveelheid spullen en het dan toch voor elkaar krijgen er uit te zien of ze hun complete kledingkast met zich hebben meegezeuld. Onberispelijk en om door een ringetje te halen. Zelfs tandenborstel en shampoo ontbreken niet. Schoolvoorbeelden van ‘traveling light, zijn het. En ik hang kwijlend van bewondering boven hun minimale bagage.

Wie op reis gaat moet spullen meenemen. Al naar gelang de lengte van de reis meer of minder, maar je ontkomt niet aan het inpakken van op zijn minst wat ondergoed, bovengoed en toilet spullen. En daar gaat het bij mij mis. Niet op vakantie, want dat weet ik precies wat ik moet inpakken, al kun je met de beste wil van de wereld ook dan het aantal spullen niet minimaal noemen. Maar op pers- en zakenreizen ga ik helemaal los. Want als niet voor 100 procent zeker is wat voor weer het wordt, stop ik voor de zekerheid maar voor zowel mooi als slecht weer spullen in de koffer. En bij de omschrijving ‘Neem wandelschoenen mee’ dringt zich direct de vraag op of dat nu stevige stappers of sportschoenen moeten zijn. Allebei mee dan maar. En voor het mooie weer ook nog een paar open schoentjes. O ja, ook een wat eleganter modelletje voor ’s avonds. En die handige slippers roepen ook 'mee, mee, mee'.

Shirts, jurkjes en broeken

Vier paar schoenen dus. En dan de kleding. Je wilt toch niet elke dag in dezelfde broek met t-shirt lopen? Vakkundig mik ik wat setjes de koffer in. En een extra lange broek. Natuurlijk voor de avond nog wat ‘netters’, en om helemaal goed beslagen ten ijs te komen ook maar iets van een jurkje mee. Je weet natuurlijk nooit.
Door naar de overige spullen. Te beginnen met een toilettas met handig rolletje tape voor als iemand (of ik) door zijn enkel gaat. Een flesje zonnebrand - vergeet ik overigens vaak te gebruiken - en een potje anti-rimpelcrème. Dat vergeet ik dan weer niet te smeren, want dat proces gaat tijdens de reis nou eenmaal gewoon door.

Vervolgens ondergoed, zwemspullen en sokken. Dan op zoek naar alle opladers (waarom zijn die dingen nog steeds niet universeel), laptop, fotocamera's en nog een notitieblok. Mijn e-reader ook maar niet thuislaten en o ja, dat kleine parapluutje is ook wel makkelijk. Er was immers kans op regen. Tot slot nog een pak crackers mee voor het geval ze geen brood hebben (ik volg een glutenvrij dieet) en dan is de koffer vol.
Dicht doen is vervolgens weer een ander verhaal, maar met wat kunst en vliegwerk lukt dat, en kan de reis beginnen. Eenmaal in mijn hotelkamer lijken de spullen in de koffer ongeduldig te worden en willen er allemaal uit. Wanhopig zoek ik in de ontplofte stapel op het bed naar net dat ene truitje.

Minder meenemen. Briljant idee! Wie geeft er een cursus ‘Weinig inpakken en toch genoeg bij je hebben?’

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder