Magneten als trekpleisters

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

MagneetbordenOoit begonnen met een magneet van Gaudi toen we in Barcelona waren, nemen we nu van elke reis, bestemming of stad waar we in ieder geval een dag zijn, een magneetje mee. Als we er een kunnen vinden uiteraard. Want niet overal worden magneetjes verkocht.


De koelkastdeur waar ze eerst op hingen werd al snel te klein. Plan B dan maar. Magneetborden. Vier hangen er ondertussen. Met magneetjes uit allerlei uithoeken van de wereld. Hoeveel het er eigenlijk zijn realiseerde ik me toen ik onlangs een foto van de magneetborden op Facebook zette. We reizen veel samen, maar mijn score ligt een stuk hoger. Maar het is niet altijd ver of lang: tussen al die al die wereldmagneten hangen ook exemplaren uit Volendam, Amsterdam en Middelburg. Om maar wat te noemen. Gekocht tijdens een 'gewoon' weekendje of dagje weg in eigen land.

Keuzestress

Soms neem ik er van één reis een paar mee, simpelweg omdat ik tijdens die reis in verschillende steden ben. Of omdat ik niet kan kiezen welk magneetje nou echt het lelijkst is. Want dat is wel bijna een eis: heb ik keus, dan kies ik bij voorkeur een kitscherig exemplaar. En soms dus twee! Om mijn keuzestress de kop in te drukken.

Tijdens onze reis door de VS ging het hard. In twee maanden tijd kwamen we in heel wat plaatsen, nationale- en stateparken. Ook daar kochten we magneten en eenmaal thuis vul je daar dan wel een half bord mee. Soms nemen mensen een magneetje voor me mee, maar die komen niet op een van de borden. Nee, een magneetje verdient een plaatsje op het bord als iemand van het gezin er zelf geweest is. Elk door een ander meegebracht exemplaar krijgt liefdevol een plaatsje elders.

Verhalen

Het zijn echte trekpleisters, die magneetjes. Voor mensen die hun jas ophangen en een blik werpen op de borden, maar ook voor mezelf. Af en toe kijk ik nog eens even naar al die leuke plekken waar we op vakantie waren, of waar ik voor een reisverhaal was. Dan zie ik weer het krekeltje uit Frankrijk, gekocht in een klein schattig kerkje. Of de magneet van Gaudi, waar het allemaal mee begon.  De kipmagneet uit een onooglijk dorpje met de toepasselijke naam Chicken, gekocht tijdens een reis naar Yukon. Het magneetje uit Italië, waarbij ik me gelijk het hilarische bezoek aan een camperfabriek herinner. Ik zie me in het water zwemmen met dolfijnen als ik naar het zeepaardje uit Eilat kijk. Helaas al een keer in tientallen stukjes gevallen, maar zorgvuldig weer aan elkaar gelijmd.

Herinneringen

Onze magneetjes. Stuk voor stuk hebben ze een verhaal. Een groot verhaal, een klein verhaal. Ons verhaal. Mijn verhaal. Veel van die verhalen deel in in een reportage, artikel of blog. En deel ik een verhaal soms niet, door die magneten worden de belevenissen die erbij horen in ieder geval nooit vergeten.

Reacties

 
#1 Ans van der Vlist 09-10-2019 13:40
Leuke hobby toch ? Ik verzamel ze ook. Echter bij gebrek aan plek op de koelkast zoek in een magneetbord, maar vind het moeilijk om een geschikte winkel te vinden. Die magneetborden van u zien er aantrekkelijk uit. Waar zijn deze te koop ?
Melden aan beheerder
 
 
#2 madeleinevdw 09-10-2019 17:58
Hi Ans, gewoon bij Ikea!
Melden aan beheerder
 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder